З'явився перший експрес-тест на COVID-19, який дає результати за 30 хвилин

З'явився перший експрес-тест на COVID-19, який дає результати за 30 хвилин
Читать на русском

Ці тести стали важливим кроком для розвитку тестування на COVID-19 в Америці.

Управління з контролю якості продуктів і медикаментів (УПМ) Америки схвалив перший домашній експрес-тест на COVID-19, який дає результати за 30 хвилин. Про це з посиланням на Daily Mail повідомляє APnews.

УПМ США затвердив використання тестів у екстрених випадках, що стало важливим кроком для розвитку тестування в країні. Однак для його отримання потрібно призначення лікаря, тому тест не буде загальнодоступним.

Компанія Lucira Health дозволяє самостійно взяти мазок з слизової носа і пройти тест в домашніх умовах. Зразок поміщається в спеціальну колбу з лабораторним розчином, який вставляється в портативний пристрій.

Результати відбиваються за допомогою спеціальних індикаторів протягом 30 хвилин. Під час проходження тесту на коронавірус в медичних установах, лікар бере мазок з носа або слини і відправляє його в лабораторії, тому отримання результатів затягується на кілька днів.

"Цей новий варіант тестування істотний прорив в боротьбі з пандемією, який знижує ризик зараження вірусом під час очікування на здачу тесту в лікарнях. На сьогоднішній день вже є 300 експрес-тестів", - заявив представник УПМ Стівен Хан.

МОЗ наполягає на поширенні домашніх експрес-тестів, щоб скоротити кількість заражених і час обробки результатів. Вони допоможуть швидко ізолювати заражених і надати їм своєчасну медичну допомогу.

Існують і інші експрес-тести, але вони не настільки автономні у використанні і вимагають допомоги лікаря. Більшість експрес-тестів, які використовуються в США, націлені на пошук антигенів - вірусних білків, але тест від Lucira шукає сам вірус.

"Ця розробка буде використовуватися в кабінетах лікарів і на ділянках тестування, про отримані результати все центри і медичні працівники зобов'язуються повідомляти державним і федеральним органам охорони здоров'я, щоб розуміти епідеміологічну ситуацію в країні", - повідомив доктор Альберто Гутьєррес.

За розробку першого домашнього тесту на коронавірус боролися кілька компаній для яких УПМ склало ряд вимог. Управління з контролю якості продуктів і медикаментів ретельно перевіряє кожен з них, включаючи домашній тест на ВІЛ і вагітність, які піддаються багаторічним перевіркам. Експерти стверджують, що до коронавіруса потрібен особливий підхід.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Колумбії вчені випробували "інноваційний спрей проти COVID-19". Цю інновацію тестували на тхорах.

Новини партнерів

За 10 років у Великобританії перестануть продавати бензинові і дизельні машини
Вчені виявили, що ополіскувач для рота може вбивати COVID-19 в слині

Найпопулярніше за тиждень