Звук як при падінні літака. Під Києвом стався вибух на магістральному газопроводі

Звук як при падінні літака. Під Києвом стався вибух на магістральному газопроводі
Читать на русском

Співачка Гайтана заявила, що від вибуху затремтіли шибки у вікнах.

Потужний вибух прогримів в ніч на вівторок, 15 вересня, в населеному пункті Чабани Київської області. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу ДСНС.

Відзначається, що причиною інциденту стала розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску.

"15 вересня близько 00:20 поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ-Захід України), який обслуговується Боярським виробничим лінійним управлінням магістральних газопроводів. О 1:10 перекрита подача газу до газопроводу", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що в результаті події ніхто не постраждав.

Станом на 7:00, на місці інциденту працювали шість осіб та чотири одиниці техніки Боярського виробничого лінійного управління магістральних газопроводів.

Жителям сусідніх сіл порекомендували тимчасово перекрити подачу газу в будинку.

За словами колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна, було чути низькочастотний шум, схожий на горіння газу або роботу потужного генератора.

"У Васильківському районі Київської області, особливо в районі сіл Іванковичі, Хотів, Чабани, з 00:20 дуже гучний низькочастотний шум, що нагадує звук від горіння газу в великих обсягах або роботу мега потужного дизельного генератора. Полум'я не видно поки", - повідомив екс-міністр.

У свою чергу співачка Гайтана заявила, що від вибуху затремтіли шибки у вікнах.

"О 00:15, в Іванковичах було чути великий вибух, від якого затремтіли скла в будинку. Перед вибухом здалося, що падає літак. І зараз продовжує щось дуже голосно шуміти", - зазначила артистка.

Варто відзначити, що Гайтана живе в селищі "Маєток" під Києвом, де недавно президент Володимир Зеленський продав свій будинок.

Звук як при падінні літака. Під Києвом стався вибух на магістральному газопроводі
Звук як при падінні літака. Під Києвом стався вибух на магістральному газопроводі

Як раніше повідомляв APnews, в Києві на одному з підприємств в результаті вибуху автоцистерни загинула одна людина, ще один госпіталізований з пораненнями.

Новини партнерів

Сущенко назвав чотири версії слідства у справі побиття Балуха
В Україні знову збільшилась кількість нових випадків COVID-19: підтвердили майже 3 тис. хворих

Найпопулярніше за тиждень