Звинувачення висунули 22 учасникам перестрілки в Броварах з 67, - Аваков

Звинувачення висунули 22 учасникам перестрілки в Броварах з 67, - Аваков
Читать на русском

За словами Авакова, правоохоронці затримали 28 учасників перестрілки, 22 з яких вже пред'явили звинувачення

У перестрілці, що сталася в Броварах в п'ятницю, 29 травня, брали участь 67 осіб. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву міністра внутріш справ Арсена Авакова.

"67 молодиків влаштували масову бійку між собою зі стріляниною", - сказав він.

За словами Авакова, правоохоронці затримали 28 учасників перестрілки, 22 з яких вже пред'явили звинувачення.

"На сьогоднішній момент 28 учасників бійки затримано, з них 22 пред'явлені звинувачення, вони фактично по 208 статті заарештовані. Дуже розраховуємо, що за підтримки прокуратури в судах завтра їм буде винесено безальтернативний арешт, і ці люди надовго сядуть до в'язниці", - підкреслив міністр внутрішніх справ.

Аваков зазначив, що конфлікт стався через суперництво двох перевізників, які, крім білих, також здійснювали сірі перевезення.

"Між Броварами та Києвом щодня курсують автобуси, маршрутні таксі і так далі. Вартість квитка приблизно 14 гривень, приблизно 600 тисяч заробітку. І ось цей ринок ділять представники двох груп між собою. Частина цього ринку біла, а частина, як з'ясувалося, здійснюють сірі перевізники, які стосуються тим же групам. У якийсь момент часу дві групи порахували, що можуть коштом своїх сірих доходів наймати для розборок між собою і з'ясування відносин бандитів. І це зробили", - вказав він.

Крім того, міністр внутрішніх справ розповів, що троє постраждалих учасників перестрілки знаходяться в лікарні. За його словами, одна куля потрапила у вікна звичайних жителів.

"На сьогоднішній день три людини знаходяться в лікарні з пораненнями, вони будуть жити, це учасники перестрілки. Ми фіксуємо, що кілька дробів, одна куля потрапили в вікна звичайних жителів. Саме тому ми кваліфікуємо сьогоднішні події як тяжкий злочин, скоєний групою осіб", - уточнив Аваков.

Як повідомляв APnews раніше, стрілянина за участі перевізників у Броварах сталась через проблему з правоохоронною системою, в якій все складніше стає захищати свої права та інтереси.

Новини партнерів

Кримінальна розбірка кланів: МВС встановило замовників перестрілки в Броварах
У США заарештували поліцейського, який задушив чоловіка при затриманні

Найпопулярніше за тиждень