Звільнення українців через відсутність щеплень від COVID порушує закон

Звільнення українців через відсутність щеплень від COVID порушує закон
Читать на русском

Усунення співробітників при цьому чинне законодавство не порушує.

Роботодавці не мають права звільняти працівників, які не вакцинувалися від коронавірусу. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву виконувача обов'язків голови Держслужби України з питань праці Ігоря Дегнери під час спільного брифінгу з представниками МОЗ.

За словами Дегнери, інформація про те, що роботодавець може звільнити співробітника, який відмовився від обов'язкової вакцинації, - це міф. Водночас, усувати співробітників від роботи - це абсолютно законна санкція.

"Роботодавець не має права звільняти працівника, який відмовився або ухиляється від щеплення. І ми вживатимемо всіх можливих заходів для того, щоб зафіксувати ці звільнення та притягнути винних осіб до відповідальності", - заявив Дегнера.

Водночас голова служби Держпраці дав пораду і роботодавцям - їм варто заздалегідь попередити працівника про наслідки його ухилення від щеплення. Також потрібно надати працівникові всю можливу інформацію із сайту МОЗ та сприяти проходженню ним вакцинації.

Раніше APnews повідомляв, що в Україні за підробку COVID-сертифікатів звільнили вже трьох лікарів. Службове розслідування з подібних випадків проводиться у шести регіонах.

Новини партнерів

У Латвії дозволили звільняти не вакцинованих від COVID-19
Скандальний митрополит Павло, який потрапив у "Миротворець", накинувся на журналіста, який приїхав знімати пожежу київської Лаври

Найпопулярніше за тиждень