Зустріч в Нормандському форматі до місцевих виборів під загрозою зриву - джерело

Зустріч в Нормандському форматі до місцевих виборів під загрозою зриву - джерело
Ексклюзив
Читать на русском

Саме тому українська сторона робить все, щоб зберегти перемир'я на Донбасі.

На позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи було прийнято рішення провести спільну інспекцію за участю українських військових і бойовиків так званої "ДНР". Таку серйозну поступку Росії і представникам самопроголошених республік APnews пояснило джерело в Офісі президента.

Головною причиною такого відступлення наш співрозмовник назвав спроби глави Офісу президента Андрія Єрмака домогтися проведення зустрічі в Нормандському форматі на рівні лідерів держав. Причому вона повинна відбутися якомога швидше. Зараз же сама зустріч знаходиться під загрозою зриву "і може не відбутися до старту місцевих виборів в Україні".

"Президенту Зеленському доповіли про спроби РФ затягнути і зірвати діалог. Українська сторона, в особі голови Офісу президента Андрія Єрмака вимагатиме від Франції та Берліна провести зустріч в найкоротші терміни. У першу чергу поспіх пов'язаний зі спробами зірвати і без того крихке перемир'я на Донбасі", - повідомило наше джерело в Офісі президента.

Саме тому представники української делегації були змушені погодитися на "інспектування" позицій спільно з "ДНР" і координатором ОБСЄ. При цьому співрозмовник підкреслив, що раніше подібних поступок ніколи не було.

Читайте також:

Новини партнерів

СБУ затримала у Києві керівника мусульманської терористичної організації, якого шукав Інтерпол
У Росії вперше пройшов конкурс зі швидкісного копання могил

Найпопулярніше за тиждень