ЗСУ хочуть дозволити передавати спортсменам-біатлоністам боєприпаси, які підлягають утилізації

ЗСУ хочуть дозволити передавати спортсменам-біатлоністам боєприпаси, які підлягають утилізації
Читать на русском

Вкрай обмежені бюджетні ресурси для їх закупівлі, унеможливлюють якісну підготовку спортсменів резервного спорту.

Верховна Рада Україна хоче дозволити Збройним силам України передавати боєприпаси, які підлягають утилізації, спортивним організаціям.

Відповідний законопроект №3403 підтримали за основу 271 нардеп, передає APnews.

Згідно із текстом пояснювальної записки до законопроекту, документ має вирішити питання забезпечення спортивних закладів набоями та малокаліберними патронами для спортивної зброї.

Зазначається, що вкрай обмежені бюджетні ресурси для їх закупівлі, унеможливлюють якісну підготовку спортсменів резервного спорту.

Зокрема, йдеться про допомогу дитячо-юнацьким спортивним школам, закладам спеціалізованої освіти спортивного профілю зі специфічними умовами навчання, школам вищої спортивної майстерності, центрам олімпійської підготовки, спеціалізованим спортивним клубам тощо для забезпечення якісного навчально-тренувального процесу.

"Проект Закону України "Про внесення змін до статті 2 Закону України "Про правовий режим майна у Збройних силах України" розроблено з урахуванням численних звернень керівників закладів фізичної культури і спорту, у структурі яких є відділення зі стрільби кульової та/або біатлону, стосовно неможливості проводити повноцінний навчально-тренувальний процес і брати участь у змаганнях різного рівня у зв’язку з відсутністю набоїв (боєприпасів) до спеціальної спортивної зброї", - йдеться у тексті пояснювальної записки.

Як повідомляв APnews, Олімпійські ігри-2020 проведуть у встановлені терміни.

Новини партнерів

У Запоріжжі пролунав вибух, є загиблий
МОЗ сподівається знизити на 20% захворюваність на COVID-19 в Україні

Найпопулярніше за тиждень