Зруйнований вибухом будинок у Києві: мешканців верхніх поверхів не пустять забрати речі і домашніх тварин

Зруйнований вибухом будинок у Києві: мешканців верхніх поверхів не пустять забрати речі і домашніх тварин
Ексклюзив
Читать на русском

На сьогоднішній день алгоритму дій, за якими можна буде дістатись до верхніх поверхів будинку, немає

Пошукову операцію після вибуху у будинку на Позняках у Києві, що знаходиться за адресою Крушельницької, 1/5, закінчено. Але не всі жителі зможуть забрати свої речі. Особливо проблемною є ситуація для жителів верхніх поверхів. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву Ярослава Лагути, голови Дарницкої районної адміністрації в Києві, на брифінгу 23 червня.

Лагута заявив, що мешканців квартир з 1 по 5 поверхи ввечері 23 червня або зранку 24 червня, в супроводі співробітників ДСНС, по одному будуть пускати до помешкань, щоб вони забрали свої речі. Як відмітив очільник адміністрації, мешканці перших поверхів зможуть майже все своє майно з часом врятувати і забрати. Але з верхніми поверхами ситуація не така проста.

"Стосовно мешканців поверхів від 6 і до 10 - порадувати вас нічим. Єдине, про що сьогодні окремо поговоримо з ДСНС, - не дивлячись на те, що пошукову операцію закінчено, ті, у кого залишились домашні тварини, ви маєте про це окремо вказати, ми спробуємо, там де це можливо, дістатися до цих місць. На верхніх поверхах це за межею неможливого. Це стосується і майна з 8 по 10 поверхи. На сьогодні розглядаються варіанти, як туди можна дістатись. Але, на жаль, навіть якщо це робити з "підйомної люльки", це несе величезну небезпеку для життя самих рятувальників, тому алгоритм наразі знаходиться у фазі розробки", - повідомив Лагута.

Та пояснив, що минулої ночі будинок поводив себе досить нестабільно, наразі всі виміри говорять про те, що будівлю зафіксували. Надалі за будинком будуть слідкувати, служби будуть вживати заходів, бо навіть процес його розбирання потребує чіткої стабілізації.

Читайте також:
Спецслужби офіційно завершили рятувальну операцію в будинку, що вибухнув у Києві

Новини партнерів

Шмигаль розповів про катастрофічні наслідки для України у разі повернення жорсткого карантину
У МОЗ назвали 14 областей, які ще не готові до послаблення карантину: список

Найпопулярніше за тиждень