"Зразковий декларант": НАЗК завершило перевірку декларації Зеленського після скандалу з офшорами

"Зразковий декларант": НАЗК завершило перевірку декларації Зеленського після скандалу з офшорами
Читать на русском

За словами голови Агентства, питань до декларації президента в цілому немає

Національне агентство з питань запобігання корупції завершило перевірку декларації президента України, в ході якої аналізували в тому числі скандальне розслідування щодо його офшорів. Результати мають бути вже цього тижня.

Про це APnews пише з посиланням на інтерв’ю голови НАЗК Олександра Новікова НВ.

За його словами, Володимир Зеленський - зразковий декларант, бо надав агентству всі необхідні документи, про які йшлося у розслідуванні Pandora Papers.

"Ми вже завершили перевірку. Як журналісти, так і президент надали на наш запит відповідні документи, які фігурують в розслідуванні. Дослідження цих фактів вже цього тижня або наступного будуть розміщені на сайті НАЗК", - заявив він.

При цьому додав, що питань до декларації президента в цілому немає.

"У нас були такі випадки, коли ми просили продемонструвати, але вони поодинокі та не є загальною практикою. Стосовно президента, то таких питань не виникало. Оскільки він заснував кілька великих компаній. У нього були можливості придбати такі статки", - сказав Новіков.

Раніше APnews писав, що за словами генпрокурора Венедіктової, велика частина інформації з журналістського розслідування про офшорні компанії Володимира Зеленського та його соратників, які можуть бути причетні до відмивання коштів "ПриватБанку", відомі правоохоронцям.

Новини партнерів

В Україні введуть загальнонаціональний локдаун, якщо всі регіони перейдуть у "червону" зону - Ляшко
Бустерна доза потрібна не всім: Голубовська розповіла, кому слід вколоти третю дозу COVID-вакцини

Найпопулярніше за тиждень