"Зоря" - "Шахтар" 2: 2. "Гірники" вперше в сезоні втратили очки

"Зоря" - "Шахтар" 2: 2. "Гірники" вперше в сезоні втратили очки
Читать на русском

В атаці обидві команди змогли показати набагато більше, ніж в обороні.

"Зоря" упустила перемогу над "Шахтарем" у центральному матчі третього туру Української Прем'єр-ліги. Сама гра повністю виправдала статус центральної - тут знайшлося місце пенальті, "гольовим гойдалок" і активної атакуючої гри з обох сторін. Про це повідомляє APnews, який уважно стежив за ходом зустрічі.

"Зоря": Шевченко, Циганікс (Гречкин, 78) - Абу-Ханна - Вернидуб - Фаворов, Іванісеня - Юрченко (Цвек, 78), Кочергін - Кабаєв (Гладкий, 88) - Назарина, Громов (Перович, 90).

"Шахтар": Трубін, Корнієнко - Матвієнко - Кривцов - Додо, Степаненко - Патрік (Антоніо, 82), Соломон (Тете, 74) - Тайсон - Марлос (Коноплянка, 82), Мораес (Фернандо, 87).

Обидві команди почали матч без розгойдування, вже на перших хвилинах створюючи небезпечні моменти біля воріт Трубіна і Шевченко. Першими, однак, домоглися бажаного саме "гірники". На 17-й хвилині після затяжної комбінації м'яч опинився на лівому фланзі у дебютанта Корнієнко, той прострілив у штрафну "Зорі". Серія рикошетів виніс м'яч ближче до воріт, і Марлос завів м'яч у порожній кут.

Втім, донеччани лідирували недовго - через три хвилини спрацював пресинг "Зорі" у чужій штрафній. Кабан відібрав м'яч у Додо, відпасував на Кочергіна, а "сімка" луганчан хльостко пробив в ближню "шістку" воріт Трубіна. Ще через вісім хвилин підопічні Віктора Скрипника і зовсім вийшли вперед - Сергій Кривцов сфолив у власному штрафному майданчику.

Владлен Юрченко холоднокровно реалізував пенальті. На перерву команди пішли за рахунку 2:1 на користь господарів, хоч у "гірників" і був, наприклад, удар Алана Патріка в штангу. Другий же тайм відразу почався з тиску "Шахтаря", яке принесло свої плоди - Сергій Кривцов після подачі з кутового забив м'яч у ворота і виправився за привезений пенальті.

Після цього моментів у обох команд вистачало, проте пробити воротарів нікому не вдалося. Фінальний свисток зафіксував першу втрату очок "гірниками" у новому сезоні. А "Зоря", здається, поступово набирає звичну форму.

Новини партнерів

В Україні знизилася кількість пацієнтів з COVID-19, але Київ в лідерах за кількістю хворих на добу
Магнітні бурі в жовтні: коли чекати, вплив на організм та як вберегтися

Найпопулярніше за тиждень