В "Слузі народу" запропонували знизити мінімалку та відкласти її підвищення

В "Слузі народу" запропонували знизити мінімалку та відкласти її підвищення
Читать на русском

Данило Гетьманцев вважає, що мінімальну зарплату потрібно залишити на рівні 6000 гривень

Мінімальна заробітна плата повинна бути менше, ніж та, яку заклали в бюджет, а підвищення відкласти до наступного року. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву голови парламентського комітету податкової, митної та фінансової політики від "Слуги народу" Данила Гетманцева в інтерв'ю ТСН.

"Я б відклав це підвищення до 1 грудня 2021 року. Тоді, мені здається, що ми б нормально пройшли цей рік. Адже це менше впливатиме і на інфляцію, і на податковий тиск на бізнес", - зазначив політик.

За його словами, підвищити мінімальну зарплату доцільно до 6000 гривень, а не до 6500, тому що інакше створюється додатковий тиск на бізнес і до тінізації зарплат.

"Не можна заперечувати додаткове навантаження на бізнес, на фонд оплати праці. Дійсно, підвищуючи заробітні плати ми можемо отримати тінізацію зарплат, коли людей переводитимуть на півставки і тому подібне. Так, в цьому є проблема. Тому мені здається, що оптимальною сумою для підвищення зарплати 6000 гривень, а не 6500 гривень", - підсумував Гетьманцев.

Як рані повідомляв APnews, мінімальну заробітну плату в Україні підвищили, щоб узгодити з прожитковим мінімумом.

Новини партнерів

"Настала нова реальність": в МЗС виступили проти повного локдауна в Україні
В Україні хочуть продовжити карантин до Нового року

Найпопулярніше за тиждень