"Зламали ребра і носи". ФОПи звинуватили поліцію в атаці і знищенні майна на Майдані

"Зламали ребра і носи". ФОПи звинуватили поліцію в атаці і знищенні майна на Майдані
Ексклюзив
Читать на русском

Голова руху “SaveФОП” заявив, що влада намагається знищити їх законне право на працю та підприємницьку діяльність.

Сутички на мітингу підприємців почали правоохоронці і саме вони повинні відповідати за понівечене майно та зруйновані намети на Майдані.

Про це в ексклюзивному коментарі APnews заявив голова руху “SaveФОП” Сергій Доротич.

За словами Доротича, ФОП вимагають збереження спрощеної системи оподаткування обліку та звітності, вимагають вирішення проблеми зі знищенням мікробізнесу в Україні. І саме для цього вони вийшли на мітинги.

Нас запроторили на карантин

Голова руху “SaveФОП” заявив, що влада намагається знищити їх законне право на працю та підприємницьку діяльність.

Доротич каже, що підприємці вийшли на Майдан за всю Україну.

“Зараз крім проблеми знищення фіскалізації підприємців додалась інша проблема - запроторення нас на карантин і знищення нашого законного права на працю. Тому ми тут сьогодні за свої права. Законні права на підприємницьку діяльність, законне право на працю, яке у нас відбирають, яке відбирають у вас, шановні громадяни, навіть якщо ви зараз не підприємці, ви повинні мати це право, тому ми за вас тут”, - заявив він.

Правоохоронців в рази більше

Сергій Доротич каже, що протестувальники налаштовані дуже серйозно і вони планують стояти до тих пір, поки буде така можливість.

Крім того він підкреслив, що вже зараз правоохоронців на мітингах набагато більше, ніж самих протестувальників.

“Ми бачимо чисельну кількість правоохоронців, яка вже в рази перевищує нас. Ми бачимо, що колеги наші потомились, але нашу волю не зламати”, - каже організатор.

Сутички почали силовики

Голова руху “SaveФОП” заявив, що сутички під час протестів почали правоохоронці.

“Ми мирні підприємці, у нас немає зброї. Ми, відповідно до зареєстрованих повідомлень, почали продовжувати свою акцію на Майдані Незалежності. І разом з колегами виставили намети, щоб ховатися від дощу”, - заявив Доротич.

Також підприємець вважає, що силовики мають відповісти за знищене майно.

“У нас в заявці вказані намети. Тому поліція вчинила злочин, вона знищила майно, яке є власністю громадської організації “Збережи ФОП”. Я вважаю, що ця справа має бути розслідувана. І сподіваюсь, що ці правоохоронці, які ганебно порушили законодавство, будуть відповідати. Зло має бути покарано”, - додав чоловік.

Точна кількість постраждалих ФОПів невідома

Після сутичок між силовиками та підприємцями до стін Верховної Ради та на Майдан Незалежності викликали багато карет “швидкої”.

Поліція заявила про 40 постраждалих правоохоронців, однак підприємці вважають, що з такою амуніцією вони просто не могли постраждати.

Разом з тим, точну кількість постраждалих у сутичках ФОПів організатор руху поки назвати не може. Інформація уточнюється.

“Зараз наші колеги у лікарнях, чимало людей постраждали, були побиті. Є поламані носи, з ребрами поломаними теж є колеги. Зараз я не готовий сказати скільки точно, - зазначив Доротич.

Як повідомляв APnews раніше, ФОПи "віджали" у поліції свої намети і залишаються ночувати на Майдані.

За всім, що сьогодні відбувається в урядовому кварталі - стежте у Telegram-каналі APnews.

Новини партнерів

МОН озвучило нові рекомендації школам під час жорсткого карантину
На Майдані п'яні ФОПи жорстко побили поліцію і "відправили" її до лікарні: фото, відео

Найпопулярніше за тиждень