Журналіст Ткач розповів подробиці нападу на знімальну групу в Дніпрі: відібрали документи, приставляли ніж до обличчя

Журналіст Ткач розповів подробиці нападу на знімальну групу в Дніпрі: відібрали документи, приставляли ніж до обличчя
Читать на русском

За словами журналіста, один з нападників сів в авто з бізнесменом Олександром Петровським.

Журналіст Михайло Ткач розповів про подробиці нападу на його знімальну команду в Дніпрі. Він наголосив, що зараз намагаються відновити фото та відео з місця НП, а також найближчим часом буде пройдено всі процедурні моменти для слідства.

За заявою Ткача, нападниками були охорона підприємця та власника благодійного фонду "Солідарність" Олександра Петровського. Охоронці на очах у поліції аеропорту вчинили напад не лише на знімальну групу та самого журналіста, а й на їхнього водія.

"Вчора у Дніпрі ми знімали матеріал про день народження Ігоря Коломойського. Святкування мало відбуватися у центрі Менора. Єдина можливість побачити хто саме прилетить зі столиці до Дніпра на свято – це зйомка в аеропорту. Оператор Ярослав Бондаренко знімав на телефон тих, хто виходив через VIP-термінал. Черговий чартер з Києва заходив на посадку і Ярослав знову прийшов у термінал. Два охоронці вихопили документи, коли Ярослав представлявся. Один з охоронців забрав телефон в оператора. Далі з терміналу вийшло, власне, двоє пасажирів", - розповів Ткач.

Він зазначив, що особу одного з пасажирів встановлено, а іншого ще ідентифікують – саме того, хто дістав ножа та погрожував оператору.

"Він дістав ніж і, схопивши Ярослава, почав погрожувати тим, що він його заріже, приставляючи ніж до лиця. Телефон оператора запаролений і тому вимогою до Ярослава було сказати пароль. Після того, як Ярославу кілька разів повторили, що його зараз заріжуть, він озвучив пароль. Тілоохоронець видалив не просто відео та фото за той день, а відео та фото за пів року. Видалив навіть з папки "видалене"", - повідомив журналіст, підкресливши, що весь цей час документи Ярослава були у нападників.

Пізніше з терміналу вийшов Олександр Петровський, який, побачивши сутичку, став погрожувати оператору, що його зараз "повезуть до управи".

"Коли Ярослав знову сказав, що виконує редакційне завдання і навіть не знає, хто зараз перед ним, Петровський зазначив "лучше тебе и не знать". Далі Петровський з чоловіком з ножем сіли у позашляховик лексус і поїхали на святкування дня народження Ігоря Коломойського", – зазначив Ткач.

Журналіст додав, що зараз редакція планує отримати відео, зняте камерами VIP-терміналу для подальшої публікації.

"Дякуємо джерелам за сприяння. Найближчим часом пройдемо всі процедурні моменти для слідства", - підсумував він.

Раніше APnews повідомляв, 13 лютого біля одного з терміналів аеропорту у Дніпрі озброєна охорона напала на журналістів.

Новини партнерів

Зеленський прокоментував заяву посла Пристайка, підтвердивши бажання України стати членом НАТО
У нас "золота акція", ми партія влади - НАБУ опублікували розмову депутата Трубіцина під час отримання хабара

Найпопулярніше за тиждень