"Ні кроку назустріч": Кулеба пояснив, чому Європі не можна скасовувати санкції проти Росії

"Ні кроку назустріч": Кулеба пояснив, чому Європі не можна скасовувати санкції проти Росії
Читать на русском

Глава МЗС заявив, що ЄС має бути готовим підвищувати ціну для Росії за порушення міжнародного права та прав людини.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав два ключових факти, які не дозволяють говорити про можливу зміну підходів в котексті політики Європи щодо Росії.

Про це йшлося під час першої розмови Кулеби з главою МЗС Естонії Євою-Марією Лійметс, передає APnews.

"Перший факт: Москва не зробила жодного конструктивного кроку назустріч нормалізації відносин, не дала жодних підстав говорити про зміну чинних п’яти принципів політики ЄС щодо Росії. Другий факт: зберігаючи конструктивну налаштованість, ЄС має бути готовим підвищувати ціну для Росії за порушення міжнародного права та прав людини", - наголосив глава українського МЗС.

За словами Кулеби, санкційні механізми ЄС за порушення прав людини мають застосовуватися як до винних у репресіях проти опозиції та мирних протестувальників у Росії, так і до винних у злочинних діях РФ у тимчасово окупованому Криму.

"Візит Жозепа Борреля до Москви засвідчив, що на європейську ввічливість російська сторона відповідає безцеремонною грубістю", - зауважив він.

Також глава МЗС поінформував Лійметс щодо безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та подякував Естонії за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також режиму санкцій ЄС проти РФ.

Як повідомляв APnews, в Офісі президента назвали термін, за який Україна точно стане членом ЄС.

Новини партнерів

Підозрювана у вбивстві Шеремета засвітилася на хвалебному борді в київському метро - фото
У 2021 році Україна запустить в космос власний супутник, - Зеленський

Найпопулярніше за тиждень