Зеленський змінив керівника військової розвідки України

Зеленський змінив керівника військової розвідки України
Читать на русском

Президент призначив на посаду Кирила Буданова.

Президент України Володимир Зеленський призначив нового главу Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України. Замість Василя Бурби керувати військовою розвідкою країни буде Кирило Буданов.

Про це повідомляє APnews з посиланням на відповідний указ глави держави №308/2020

"Призначити Буданова Кирила Олексійовича начальником Головного управління розвідки Міністерства оборони України", - йдеться в тексті указу.

"Звільнити Бурба Василя Васильовича з посади начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України", - йдеться в указі президента №307/2020.

Як зазначали товариші Буданова по службі, він професійний військовий, вірна і віддана Україні людина, яка не цікавиться комерцією. Проте, за їх словами, у Буданова немає управлінського досвіду.

Раніше Кирило Буданов керував операцією, яку ГУР Міноборони проводило в Криму.

"Офіс Президента України дякує Василю Бурбі, який обіймав посаду начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Він проявив свою високу ефективність та професійність і зробив чималий внесок у покращення безпекової ситуації в Україні.

Водночас Офіс Президента вітає призначення Кирила Буданова на цю посаду. Зміна начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони пов’язана з потребою переформатування та інтенсифікації роботи, пошуку та впровадження сучасних підходів і поглядів на вирішення безпекових питань", - йдеться на сайті ОП.

Як повідомляв APnews, 5 серпня Кабмін призначив на посади одразу шість топ-чиновників.

Новини партнерів

Уряд схвалив підвищення грошової допомоги родинам загиблих військових
Новим заступником голови Офісу Президента став Олег Татаров

Найпопулярніше за тиждень