Зеленський заявив, що війна на Донбасі може бути завершена в будь-який день

Зеленський заявив, що війна на Донбасі може бути завершена в будь-який день
Читать на русском

За словами президента, йому вдалося "значно просунутися у порівнянні з тим, з чого він починав, коли прийшов до влади".

Президент України Володимир Зеленський вважає, що війна на Донбасі може бути завершена в будь-який день за умови, що Росія займе відповідну позицію. Про це APnews пише з посиланням на заяву Зеленського в інтерв’ю турецькому інформаційному агентству Demirören, яке оприлюднив 16 жовтня Офіс глави держави.

За словами президента, йому вдалося перезавантажити переговорні формати та "значно просунутися у порівнянні з тим, з чого він починав, коли прийшов до влади".

"Розмова дипломатів завжди краще, ніж "розмова" гармат. Вдалося звільнити багатьох людей, яких утримували в полоні на тимчасово окупованій території України. Вже понад 80 днів на фронті майже на сто відсотків дотримується режим припинення вогню. Якщо не брати до уваги окремі провокаційні обстріли, можна говорити про тривалу тишу, яка встановлена ​​вперше за більш ніж шість років", - сказав Зеленський.

При цьому, президент вважає, що війну можна припинити в один день, але Росія має "пройти свою частину шляху".

"Це і вселяє впевненість у тому, що прийти до миру – можливо. Але шлях до миру – це рух двох сторін. Свою частину шляху повинна пройти і Росія. Багато в чому від позиції Москви залежить, як швидко ми зможемо констатувати завершення війни. Ми вважаємо, що війна може бути завершена в будь-який день: сьогодні або завтра, або післязавтра. Але необхідно провести повну деокупацію та повернути під контроль України всі наші тимчасово окуповані території", - заявив він.

Раніше APnews писав, в "Слузі народу" розповіли, як Зеленський придумав опитати людей про канабіс і Донбас.

Читайте також:

Новини партнерів

У США планують роздати захисні маски з запахом бекону
Де дивитися чемпіонський бій Ломаченко - Лопес

Найпопулярніше за тиждень