Зеленський заявив, що відмовиться від президентської пенсії, якщо людям не буде що їсти

Зеленський заявив, що відмовиться від президентської пенсії, якщо людям не буде що їсти
Читать на русском

Президент запевнив, що у такому випадку він не буде отримувати президентську пенсію.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не буде отримувати президентську пенсію.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю українським телеканалам, передає APnews.

"Коли ми відійдемо від "справочок", "довідочок", то буде менше корупції. Коли всі будуть сплачувати податки, то буде "соціалка". Вона буде рівномірно зростати з кількістю податків, які надходять з бізнесу. ІТ-індустрія. Вони знають, що ми — номер 1 в Європі, через умови до ІТ-індустрії. Ми це зробили за останні місяці. Так, 5 %. Ми знаємо, нащо ми йдемо. Але, найвеличніші білоруські компанії переїхали до нас", - наголосив Володимир Зеленський.

Варто зазначити, що у відповідь на це присутні журналісти нагадали Зеленському слова глави уряду Дениса Шмигаля, який стверджує, що через 15 років в Україні не буде пенсії.

"Я відмовлюся від президентської пенсії, якщо людям, вибачте, не буде, що їсти. Навіщо мені такі пенсії? Дивіться, я б з розумінням ставився до того, що сказав прем'єр. У тій ситуації, в якій знаходиться й знаходилась Україна, молодь виїжджає. Старіє в цілому країна. Старіє поколіннями. Що відбудеться, якщо тут не буде підприємців? НЕ буде кому сплачувати податків. Тому.

Якщо не буде нормальних ліберальних умов, включаючи вільну економічну зону, то хто буде сплачувати податки?" – задався питанням глава держави.

Як повідомляв APnews, економіст пояснив, чому українці отримують низькі пенсії.

Новини партнерів

Слуга народу готова до поразки на місцевих виборах - Потураєв
Зеленський: Якість лікування хворих на COVID-19 в Україні вища, ніж в інших країнах Європи

Найпопулярніше за тиждень