Зеленський запросив Байдена приєднатися до переговорів по Донбасу

Зеленський запросив Байдена приєднатися до переговорів по Донбасу
Читать на русском

Український президент не уточнив, в якому форматі США можуть приєднатися до переговорів.

Володимир Зеленський запросив президента США Джо Байдена приєднатися до врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це APnews повідомляє з посиланням на брифінг президента України у Вашингтоні.

За словами Зеленського, він запропонував Байдену новий формат переговорів, який повинен допомогти вирішити конфлікт з Росією. При цьому до зустрічі з лідером США наш президент не говорив з американською стороною про таку пропозицію.

"По Донбасу. Я пропонував формати із залученням представників США на рівні президента в формат врегулювання війни на Донбасі. США будуть думати над моєю пропозицією. До зустрічі я не передавав деталей", - заявив Зеленський.

Втім, більше ніякої конкретики від Володимира Зеленського не було. Крім того, що Байден пообіцяв "подумати", президент України не відповів, США братимуть участь в переговорах в форматі "нормандської четвірки" або мова йде про новий формат. "Якийсь формат", - зазначив Зеленський.

Раніше APnews повідомляв, що за підсумками зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена сторони опублікували спільну заяву. У ньому, зокрема, говориться, що Україна і США вимагають від Кремля по-справжньому брати участь в завершенні війни на Донбасі. Також за підсумками зустрічі США заявили Україні, що виступають проти "Північного потоку-2"США заявили Україні, що виступають проти "Північного потоку-2". Нарешті, ми опублікували повний текст заяви - ознайомитися з ним можна тут.

Новини партнерів

Українські спортсмени виграли два "золота" з легкої атлетики на Паралімпіаді в Токіо
У Рівненській області чоловік підхопив ботулізм, його у важкому стані забрала "швидка"

Найпопулярніше за тиждень