Зеленський запропонував провести конференцію ООН у Києві

Зеленський запропонував провести конференцію ООН у Києві
Читать на русском

Зеленський запропонував обговорити на конференції реформування системи безпеки у світі.

Президент України Володимир Зеленський виступив у Раді безпеки ООН з пропозицією провести конференцію у Києві, щоб змінити на краще систему ООН та реформувати систему безпеки у світі.

Про це APnews повідомляє з посиланням на відповідний виступ глави держави.

За його словами, на конференції обговорюватиметься питання, як гарантувати кордони та недоторканність держав, а також як підкріпити міжнародне право. Зеленський переконаний, що ООН потрібно реформувати порядок роботи, адже ефективність наявних механізмів забезпечення безпеки близька нулю.

"Сьогодні настав час трансформувати систему, стрижнем якої є ООН. Ми закликаємо скликати глобальну конференцію ООН, і просимо це зробити вже у мирному Києві, для того, щоб визначитися, як реформуватимемо світову систему безпеки" – запропонував Зеленський.

Окремо президент України нагадав російській делегації в Раді безпеки ООН, що під час Нюрнберзького трибуналу від відповідальності не вдалося втекти жодному зі спільників режиму Гітлера.

Раніше APnews повідомляв, Володимир Зеленський розкритикував Радбез ООН, зазначивши, що організація не може забезпечити безпеку, яку вона гарантує.

Новини партнерів

12 людей загинуло та 41 поранено внаслідок обстрілу Миколаєва - Генпрокуратура
Росія готує масштабну провокацію в Маріуполі, щоб звинуватити у ній Україну - СБУ

Найпопулярніше за тиждень