Зеленський відповів на петицію про звільнення Єрмака, яку підписали понад 26 тисяч українців

Зеленський відповів на петицію про звільнення Єрмака, яку підписали понад 26 тисяч українців
Читать на русском

Петиція від 1 квітня зібрала 26 316 підписів з 25 000 необхідних.

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про звільнення та притягнення до кримінальної відповідальності голови Офісу президента Андрія Єрмака, яка зібрала необхідну кількість підписів для її розгляду.

Про це повідомляє APnews з посиланням на петицію №22/091322-еп, опубліковану на сайті ОП.

Як свідчать дані з сайту, петиція від 1 квітня зібрала 263 16 підписів з 25 000 необхідних. У відповіді на петицію йдеться, що глава ОП призначається та звільняється за рішенням президента.

"У відповідності з положенням про Офісі Президента України, затвердженим Указом Президента України від 25 червня 2019 року № 436, керівник Офісу Президента України призначається на посаду на строк повноважень Президента України і звільняється з посади Президентом України", - наголошується у відповіді Зеленського.

Варто нагадати, що автор петиції вимагав звільнення та притягнення Андрія Єрмака до кримінальної відповідальності за підписаний ним 11 березня протокол засідання ТКГ в Мінську, згідно з яким передбачалося створення так званої Консультативної ради з представниками бойовиків "Л/ДНР".

Як зазначив Зеленський, підписання протоколу ТКГ є частиною поточної роботи з реалізації "пакету" Мінських домовленостей, досягнутих у 2014 - 2015 роках.

"За результатами засідання ТКГ в Мінську 11 березня 2020 був підписаний робочий документ, який носить декларативний характер, не легітимізує суб'єктності ОРДЛО, а також не змінює статусу Росії в переговорному процесі в рамках ТКГ. Протокол не є міжнародним договором, як це визначено в статті 2 Закону України "Про міжнародні договори України", тому повноваження на підписання робочого документа засідання ТКГ в Мінську 11 березня 2020 не регламентовано законодавством ", - наголошується у відповіді президента.

Як повідомляв APnews, Єрмака вимагають звільнити з посади глави ОП. Відповідна е-петиція набрала необхідну кількість підписів.

Новини партнерів

У ВООЗ попередили про ризик повторного введення жорсткого карантину через пандемію
Україну в НАТО можуть "привести" лише 30 держав: Політолог пояснив, від чого насправді залежить членство України в Альянсі

Найпопулярніше за тиждень