Зеленський в Давосі зробив несподівану пропозицію ЄС

Володимир Зеленський
Читать на русском

Володимир Зеленський вважає, що Україна може зайняти місце Великобританії.

Президент України Володимир Зеленський в середу, 22 січня, заявив, що Україна може стати членом ЄС замість Великобританії. Відповідну заяву глава держави зробив в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

"Ми бачимо своє майбутнє в Європейському союзі. Що повинен зробити Європейський союз для України - просто прийняти Україну до Європейського союзу. Це дуже складні речі, хоча мені здається, що дуже прості рішення. Ми підписали угоду про асоціацію з ЄС, ми підтримуємо курс в ЄС. Але ми повинні розуміти, що не тільки Україна має і хоче в Європейський союз ", - заявив Зеленський.

При цьому він вказав, що багато лідерів Євросоюзу підтримують Україну і бачать її майбутнє поруч з собою.

"Багато країн нас підтримують і бачать майбутнє України в ЄС поряд з собою як рівноправного партнера. Але ЄС і деякі країни також повинні хотіти бачити нас в Європейському союзі", - впевнений президент України.
Також він натякнув, що пора задуматися про членство України в ЄС.

"Питання не в тому, коли ми будемо в ЄС. Питання в тому, який статус буде в України в Євросоюзі ... Зараз дуже зручний час, може коли одна країна зробила exit, настав час для іншої країни зробити enter? ", - підкреслив Зеленський.

Коментарі

Новини партнерів

Зеленський: всесвітня стурбованість війною в Україні замала
Зеленський закликав інвесторів стати акціонерами успіху нової України

Найпопулярніше за тиждень