Зеленський: У 2021 році Україна увійде в "режим paperless” та повністю відмовиться від паперів

Зеленський: У 2021 році Україна увійде в "режим paperless” та повністю відмовиться від паперів
Читать на русском

За його словами, жодна держустанова не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів та інших папірців, необхідних для тих чи інших державних послуг

Зеленський на Diia summit анонсував "режим paperless" - в 2021 році держструктури почнуть відмовлятися від паперових документів, довідок тощо. Це допоможе побороти стару корупційну систему.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву Президента Зеленського.

Так, сьогодні Мінціфри проводить презентацію нової версії "Дії" - в ній з'являться реєстрація ФОП, штрафи, зміна прописки і оплата податків.

Спочатку виступив Президент, який розповів невеликий спойлер: що в 2021 році Україна увійде в "режим paperless".

"Тобто ніяких більше паперів. Це стосується всіх державних органів, і що найважливіше - жодна держустанова не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів та інших папірців, необхідних для тих чи інших державних послуг", - наголосив Зеленський.

За його словами, це допоможе побороти корупціонну систему.

"Розуміємо, що створення цифрової держави - це складний, важливий шлях. Він супроводжується супротивом і з боку застарілого законодавства, і з боку системи, що утворилась, іноді - недовіри. Але це пройшли усі революційні проекти світу", - сказав Президент.

І зазначив, що додатком “Дія” наразі користується 5 млн громадян України - а "це вже точно початок нової реальності, де Україна буде цифровою державою".

Читайте також:
Дія НЕ діє. Чому "Держава у смартфоні" за 8 місяців роботи залишається "примарою"

Новини партнерів

Вчені назвали місце, де найімовірніше можна заразитися COVID-19
Кравчук анонсував створення "ради людей" з Донбасу для допомоги ТКГ

Найпопулярніше за тиждень