Зеленський та Порошенко очолили антирейтинг українських політиків

Зеленський та Порошенко очолили антирейтинг українських політиків
Читать на русском

Чинний президент вперше очолив антирейтинг.

Володимир Зеленський та Петро Порошенко очолили список політиків, за яких українці точно не проголосують на президентських виборах. Про це APnews повідомляє з посиланням на результати соціального опитування від Центру економічних та політичних досліджень імені Разумкова.

Саме Зеленський та Порошенко очолюють і президентський рейтинг. За даними опитування, яке проводилося з 23 по 27 жовтня, за чинного президента готові проголосувати 28% респондентів. За попереднього главу держави свої голоси готові віддати 19% тих, хто "визначився і має намір голосувати".

Відрив двох лідерів від інших можливих кандидатів становив майже 10% – за Юрія Бойка готові проголосувати 9,4% респондентів, за Дмитра Разумкова – 8,2% опитаних, а замкнула першу п'ятірку Юлія Тимошенко з 7,4% респондентів.

Однак якщо лідерство Зеленського у президентському рейтингу не викликає подиву (хоча цифри його підтримки і скоротилися), то нині чинний президент уперше очолив і антирейтинг. За жодних обставин за Зеленського на виборах не проголосували б 31,9% виборців. Ненабагато відстає від президента і Петро Порошенко – за нього не хочуть голосувати 31,6% опитаних.

У першій п'ятірці антирейтингу також опинилися Віктор Медведчук (антирейтинг – 24,7%), Юрій Бойко (24%) та Олег Ляшко (15%). Соціологи вважають, що якби вибори проводились зараз, у другий тур пройшли б знову Зеленський та Порошенко. При цьому перемогу у другому турі з результатом 55,6% проти 44,4% здобув чинний глава держави.

Варто зазначити, що більшість учасників опитування (40,1%) вважає нинішню владу такою самою як і попередню. При цьому тих, хто вважає, що чинна влада виявилася гіршою за попередню, виявилося більше (36,2%), ніж тих, хто впевнений, що все навпаки (20,1%).

Це опитування проводилося з 23 по 27 жовтня у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій. Участь в опитуванні, яке проводилося телефоном, взяли 1200 респондентів. Теоретична похибка склала не більше 2,9%.

Раніше APnews повідомляв, що більшість українців вважають, що за Зеленського їхнє фінансове становище погіршилося. А про покращення свого фінансового стану заявили лише 10% опитаних.

Новини партнерів

У Токіо неадекват, який вбрався Джокером, напав з ножем на людей: щонайменше 17 людей поранено
У МОЗ назвали підстави для анулювання COVID-сертифікату

Найпопулярніше за тиждень