Зеленський скликав термінове засідання РНБО через нові загрози безпеці України

Зеленський скликав термінове засідання РНБО через нові загрози безпеці України
Читать на русском

Мова йде про "антикорупційні" рішення КСУ

Президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони для визначення заходів невідкладної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці та обороні країни.

Про це APnews пише з посиланням на заяву Офісу Президента.

Зазначили, що останнім часом з'явились ознаки того, що "окремі суб’єкти" намагаються переглянути ключові частини суспільного договору в Україні, які передбачають нульову толерантність до корупції та будь-якої форми непрозорості в державному управлінні.

Президент запропонує членам РНБО обговорити ситуацію та ухвалити відповідні рішення. В Офісі Президента обіцяють, що всі необхідні законопроекти, які в подальшому будуть запобігати виникненню подібних кризових ситуацій, будуть напрацьовані і представлені Зеленським у Верховну Раду як невідкладні.

«Нищівні удари, які завдаються досягненням країни у сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не можуть залишатися поза увагою. Необхідна негайна та жорстка оцінка рішенням окремих суб’єктів, дії яких стають дедалі суспільно небезпечнішими», – заявив Президент.

Нагадаємо, APnews писав, що вчора НАЗК закрило реєстр електронних декларацій чиновників за рішенням КСУ. Та вже сьогодні повідомило, що таким чином Конституційний суд заблокував реалізацію результатів місцевих виборів. Водночас НАЗК наголосило, що судді КСУ прийняли рішення в "справі про незаконне збагачення" у власних інтересах.

Новини партнерів

Кабмін витратить гроші з COVID-фонду на патріотичні серіали
Голосування за держбюджет відбудеться 5 листопада, Шмигаль особисто займається правками - джерело

Найпопулярніше за тиждень