Зеленський розпорядився, щоб у 2021 році в Карпатах створили новий природний парк

Зеленський розпорядився, щоб у 2021 році в Карпатах створили новий природний парк
Читать на русском

Як зазначили у Офісі Президента, уряд повинен розрахувати, щоб у держбюджеті на 2021 рік було виділено на це кошти

Скоро в Карпатах з'явиться новий національний природний парк. Відповідний Указ сьогодні підписав Президент Зеленський.

Про це APnews повідомляє з посиланням на Офіс Президента.

Указ № 526/2020 спрямований на збереження, відтворення, ефективне використання природних комплексів Українських Карпат, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність. Називатися парк буде «Королівські Бескиди».

Створять його у Львівській області. До його території мають включити майже 9 тис. га комунальних земель, що перебувають у підпорядкуванні «Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства «Галсільліс», а саме: 8691 гектар, що вилучається та надається національному природному парку в постійне користування, та 306 гектарів у межах Дністрянського лісництва, що включаються до його території без вилучення у землекористувача.

У Офісі президента наголосили, що уряд повинен передбачати у проекті закону про державний бюджет України на 2021-й і наступні роки кошти, необхідні для функціонування національного природного парку «Королівські Бескиди». У той же час Кабмін має забезпечити затвердження у шестимісячний строк Положення про національний природний парк «Королівські Бескиди».

Раніше APnews писав, що в 2021 році на обслуговування Зеленського та ОП витратять 45000000 доларів. Також нагадаємо, що НСЗУ б'є на сполох, бо у держбюджеті на 2021 рік не вистачить коштів на вакцинацію і лікування пацієнтів з COVID-19.

Новини партнерів

В лісах Амазонки археологи виявили "Сикстинську капелу древніх" віком понад 12500 років
В "Слузі народу" виступили за введення термінового локдауна в Україні

Найпопулярніше за тиждень