Зеленський публічно звернувся до Путіна: "Пропоную зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна"

Зеленський публічно звернувся до Путіна: "Пропоную зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна"
Читать на русском

При цьому зазначив, що Україна і Росія, незважаючи на спільне минуле, по-різному дивляться в майбутнє.

Президент України сьогодні опублікував відеозвернення, де пояснив свою позицію і позицію України у зв'язку із загостренням на сході. При цьому він публічно звернувся до Путіна російською мовою і запропонував зустрітися на території українського Донбасу.

Про це APnews пише з посиланням на звернення Зеленського.

Він почав своє звернення "до північного сусіда" з того, що "не можна принести мир на танку", як і "звільнити когось, захопивши".

"Одного разу президент Росії сказав: якщо бійка неминуча, потрібно бити першим. Але, по-моєму, сьогодні кожен лідер повинен розуміти, що бійка не може бути неминучою, коли мова йде не про підворіття і хуліганів, а про реальну війну і мільйони людських життів . І що на відміну від бійки, у війні програють усі сторони. І що не можна когось захистити, нападаючи. І неможливо звільнити когось, захопивши. Як і принести мир на танку", - сказав Зеленський.

Додав, що люди не розуміють, чому їх від когось хочуть захистити і чому для цього їх можуть обстріляти або бомбити. При цьому зазначив, що Україна і Росія, незважаючи на спільне минуле, по-різному дивляться в майбутнє.

"Це не обов'язково проблема. Це можливість зупинити вбивчу математику майбутніх військових втрат", - сказав Зеленський.

І окремо звернувся до Путіна з пропозицією про зустріч.

"Вчора і сьогодні на засіданні радників нормандської четвірки обговорювалося питання відновлення режиму повного припинення вогню. Але, незважаючи на підтримку всіх сторін, Росія відмовилася підтримати загальні заяву. При цьому прозвучала пропозиція зустрітися на лінії розмежування,"щоб максимально точно побачити і зрозуміти ситуацію". А що ж не розуміти? Я прекрасно все розумію, я кожен місяць там буваю. Пане Путін, я готовий піти ще далі і запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна. Слава Україні!", - сказав президент України.

APnews також писав, що у відеозверненні Зеленський заявив, що Україна готова до війни з Росією та розповів, що робити українцям.

Новини партнерів

Синоптики розповіли, яка погода буде в Україні на Вербну неділю
Зеленський заявив, що Україна готова до війни з Росією та розповів, що робити українцям

Найпопулярніше за тиждень