Зеленський про вступ в ЄС: Україну підтримують сім із 27 країн-членів Євросоюзу

Зеленський про вступ в ЄС: Україну підтримують сім із 27 країн-членів Євросоюзу
Читать на русском

За словами президента, не все залежить від Урсули фон дер Ляєн та Шарля Мішеля.

Президент Володимир Зеленський, коментуючи терміни вступу України в ЄС, заявив, що немає сенсу ставити питання, на які заздалегідь знаєм відповідь.

Про це глава держави заявив під час інтерв'ю ICTV, передає APnews.

"Чесно, нема сенсу ставити деякі питання, коли ти заздалегідь знаєш відповідь. Тому деякі питання я не ставив ні Урсулі фон дер Ляєн, ні Шарлю Мішелю. Якби все залежало тільки від них, то Україна була б в ЄС вже вчора, бо вони допомагають і бачать прогрес у реформах. Але рішення про членство України в ЄС повинні підтримати всі країни, 27 країн повинні проголосувати за це", - пояснив президент.

За його словами, він окремо спілкується з представниками країн-членів Європейського Союзу. Судячи зі слів президента, Україні ще необхідно "вмовити" щонайменше 20 країн, щоб ті підтримали вступ нашої країну до Європейського Союзу.

"Ми почали цього року готувати декларації з країнами ЄС про підтримку України. Країна, яка підписала декларацію, точно проголосує за нас. Чотири підписали, ще 3 зараз я підпишу. Тобто вже сім, а всього 27", - додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, у Кремлі заявили, що вступ України в НАТО змусить Росію "вжити заходів для власної безпеки".

Новини партнерів

Вперше за всю пандемію від COVID-19 в Україні померли понад півтисячі людей
На трасі Харків-Сімферополь мікроавтобус з людьми влетів у вантажівку: троє людей загинули

Найпопулярніше за тиждень