Зеленський про держпереворот, якого не було: "Люди отримали сигнали і змінили свої плани"

Зеленський про держпереворот, якого не було: "Люди отримали сигнали і змінили свої плани"
Читать на русском

Президент неохоче прокоментував свою ж заяву.

Президент Володимир Зеленський в ході свого прес-марафону 26 листопада заявляв, що має інформацію про підготовку 1-2 грудня державного перевороту в Україні, до якого нібито причетний бізнесмен Рінат Ахметов. Однак, за два тижні нічого подібного не сталося. Неохоче коментуючи це питання, Зеленський зазначив, що "організатори" перевороту "змінили свої плани".

Про це гарант заявив в інтерв'ю із Наталією Мосейчук на "1+1", передає APnews.

Так, ведуча зауважила, що минуло вже два тижні з моменту заяви про те, що в країні відбувалися або відбуваються підготовки до державного перевороту.

Спочатку Зеленський зазначив, що "не готовий говорити про це" і про "такі речі не можна говорити", однак віддалено прокоментував ситуацію.

"Я думаю, що у людей глобально плани не змінилися. Я думаю, деякі люди отримали комунікацію з боку і наших стратегічних партнерів, мали окремі діалоги, отримали певні сигнали. Думаю, що вони трішечки змінили свої плани", - розповів президент.

На запитання, чи він розповів президенту Сполучених Штатів про підготовку перевороту, гарант відповів:

"Ні, вони розуміють це. Ми ж отримували інформацію про внутрішню дестабілізацію, коли спілкувалися наші розвідки. Я ж отримав не просто так цю інформацію. Всі знають про це, знають якісь виклики, зацікавленість".

Нагадаємо, як повідомляв APnews, Зеленський заявив, що у грудні в Україні готувався державний переворот "до якого залучили Ахметова".

Новини партнерів

"Ми самі винні": Зеленський заявив, що страх українців вселяє Путіну віру в "потужну Росію"
Відключення електроенергії в Україні - це шантаж на місцевому рівні, - Зеленський

Найпопулярніше за тиждень