Зеленський призначив главою Місії України при НАТО Наталю Галібаренко - що про неї відомо

Зеленський призначив главою Місії України при НАТО Наталю Галібаренко - що про неї відомо
Читать на русском

Раніше Галібаренко працювала послом України у Великобританії.

Президент Володимир Зеленський призначив Наталію Галібаренко новою главою Місії України при НАТО. До цього вона обіймала посаду посла України у Великобританії.

Про це рішення APnews повідомляє з посиланням на указ президента №334/2021.

"Призначити Галібаренко Наталію Миколаївну главою місії України при НАТО", - зазначено в тексті указу.

Останнім місцем роботи Галібаренко була посада посла України у Великобританії. Її вона займала з 26 серпня 2015 го по 20 липень 2020 го року. Після цього Наталю змінив на цій посаді Вадим Пристайко. На цій посаді вона найбільше прославилася своїм вбранням на прийомі у королеви Єлизавети II в 2016-му році.

Зеленський призначив главою Місії України при НАТО Наталю Галібаренко - що про неї відомо

Свою кар'єру в українській дипломатії Галібаренко початку в 2000-му році, і до призначення на посаду посла вона також трохи більше ніж рік першої заступницею міністра закордонних справ.

Відзначимо, що ще в травні цього року Дмитро Кулеба заявляв, що Місію України при НАТО може очолити жінка. Однак тоді імені можливої ​​кандидатки він не назвав. Відзначимо, що з 2019-го року по теперішній час виконуючим обов'язки глави Місії виконував Георгій Толкачов. А ще раніше, з 2017-го по 2019-й роки на цій посаді також працював Вадим Пристайко.

Раніше APnews повідомляв, що Володимир Зеленський звільнив одразу трьох топ-військових України. Йдеться про керівника Генштабу ЗСУ, а також командувача десанту і ООС. Також Зеленський звільнив Головнокомандувача ЗСУ Хомчака, а на його місце призначив Валерія Залужного. APnews писав, що про нього відомо.

Новини партнерів

Денісова закликала Кличка захистити геїв під час вечірки під ОПУ
У Рівненській області 9-річний хлопчик повісився на мотузці від гойдалок

Найпопулярніше за тиждень