Зеленський привітав українців з виходом з локдауна в свій день народження. Відео

Зеленський привітав українців з виходом з локдауна в свій день народження. Відео
Читать на русском

Він констатував, що локдаун виправдав себе і був достатньо коротким за часом і достатньо ліберальним.

У свій день народження Президент України випустив чергове відеозвернення. Цього разу він подякував громадянам за локдаун та розповів про його результати. Про це пише APnews.

“Сьогодні ми вийшли з локдауну. Хочу привітати всіх нас і подякувати кожному. Разом з вами, завдяки свідомості, уважності та дисципліні ми змогли досягти результатів. На відміну від багатьох европейських країн після зимових свят у нас не сталося спалаху інфекцій. І це - найголовніше. Крім того, за час локдауну одужавших було більше, ніж захворілих.

У цей час ми ретельно готувалися – ввели 14 тисяч додаткових ліжок, тож тепер їх майже 70 тисяч. І 70% з них – вільні. А понад 80% забезпечені киснем”, - розповів він.

Та констатував, що локдаун виправдав себе і був достатньо коротким за часом і достатньо ліберальним.

“Ми не закривали міста, не воодили режиму НС та комендансткої години. Ми не закривали міста, діяв громадський транспорт. Більше того, півмільйона українців отримали пряму допомогу - 8000 гривень. Загалом було виплачено понад 3,6 млрд гривень. Вперше в історії незалежної України в період кризи гроші були спрямовані на пряму допомогу підприємцям та їх працівникам”, - наголосив Зеленський.

Також додав, що вже в лютому почнеться вакцинація - Україна отримає перший мільйон доз.

“Ситуація є стабільною, контрольованою, ми змогли зменшити кількість захворілих. Але давайте не розслаблятися. Я особисто дуже вас прошу, продовжуйте дотримуватись правил безпеки і звертатись до лікаря за наявності симптомів. Сьогодні мені бажали міцного здоров’я, а я хочу побажати цього вам!”, - завершив голова держави.

APnews також писав, що в ОП розсекретили вміст листів-привітань, що надходили Зеленському на день народження.

Новини партнерів

Проти адвоката Трампа подали позов на 1,3 мільярда доларів
На трасі Київ-Чоп у смертельній ДТП загинули двоє людей, ще четверо - в лікарні

Найпопулярніше за тиждень