Зеленський присвоїв звання "Героя України" п'ятьом українцям, трьом з них – посмертно

Зеленський присвоїв звання "Героя України" п'ятьом українцям, трьом з них – посмертно
Читать на русском

Серед тих, хто отримали звання "Герой України" учитель фізики та співак.

В ході урочистостей до Дня Незалежності України, 24 серпня, президент Володимир Зеленський присвоїв звання "Герой України" п'ятьом українцям, на жаль, трьом з них - посмертно.

Як повідомляє APnews, звання отримали не тільки військовослужбовці за захист країни, вшанувалися такою почесною нагородою також учитель фізики та співак.

Так за героїзм і мужність, проявлені при захисті України, звання "Герой України" і орден "Золота зірка" присвоєно солдату Білоусу Сергію Степановичу (посмертно).

Старшина Рідзаніч Максим Володимирович отримав звання "Герой України" і орден "Золота зірка" за ті ж заслуги (посмертно).

Також звання Героя України та орден "Золота зірка" присвоєно полковнику Сидоренко Євгену Анатолійовичу за ті ж заслуги.

Крім цього, звання "Герой України" і орден Держави - "за видатні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку музичної культури, формуванні національної ідентичності, багаторічну плідну творчу діяльність та високу майстерність" присвоєно співакові Яремчуку Назарію Назаровичу (посмертно).

І звання "Герой України" і орден Держави - "за особисті заслуги перед Україною в розвитку національної освіти, впровадження інноваційних методів навчання, багаторічну педагогічну діяльність" отримав учитель фізики Гельфгат Ілля Маркович.

Раніше APnews повідомляв, Зеленський присвоїв звання "Заслужений артист України" співакові Monatik.

Новини партнерів

Порошенко раптово заснув в розпал параду на День незалежності. Фото
Зеленський потролив Януковича і Порошенка в промові до Дня Незалежності

Найпопулярніше за тиждень