Зеленський позбавив держстипендій трьох призерів Олімпійських Ігор, яких спіймали на допінгу

Зеленський позбавив держстипендій трьох призерів Олімпійських Ігор, яких спіймали на допінгу
Читать на русском

Раніше цих спортсменів вже позбавили виграних медалей і анулювали їх результати.

Президент України Володимир Зеленський позбавив стипендії відразу трьох олімпійських призерів - Наталю Давидову, Ольгу Коробку та Олексія Торохтія. Всіх трьох спортсменів раніше позбавили виграних медалей за використання допінгу.

Про це APnews повідомляє з посиланням на указ президента Володимира Зеленського №332 / 2021.

Так, важкоатлетка Наталія Давидова отримувала державну стипендію з 2013-го року. Наталя на Олімпіаді-2008 виграла бронзову медаль у ваговій категорії до 69 кілограмів. Однак в серпні 2016- го року повторний аналіз допінг-проб, узятих на Олімпійських іграх в Пекіні, дав позитивний результат. В результаті Міжнародний олімпійський комітет анулював результати українки на Іграх в Пекіні.

Тим же указом від 3 січня 2013-го року державну стипендію отримала ще одна важкоатлетка - Ольга Коробка. На тій же Олімпіаді в Пекіні Ользі підкорилося "срібло" у ваговій категорії понад 75 кілограмів. Однак уже в 2012-му році її дискваліфікували на чотири роки за вживання допінгу. А вже в 2016-му році МОК повідомив про те, що Коробку позбавили срібної медалі.

Нарешті, третім спортсменом, якого позбавили держстипендії, став ще один важкоатлет - Олексій Торохтій. Він став чемпіоном Олімпіади-2016 в Лондоні у ваговій категорії до 105 кілограмів. А ось стипендію від держави він отримав уже після президентського указу від 23 листопада 2015 го року. Уже в 2019-му році Міжнародний олімпійський комітет позбавив Олексія золотої медалі через порушення антидопінгових правил.

Раніше APnews повідомляв, що трьох українських спортсменів відсторонили від Олімпіади в Токіо за порушення антидопінгових правил. Наша збірна втратила представників в метанні молота і спортивної ходьби.

Новини партнерів

Партія "Голос" на з'їзді виключила одразу сім нардепів
У Чернігові чоловік спробував згвалтувати дівчинку та невдало «сховався» від поліції

Найпопулярніше за тиждень