Зеленський поскаржився, що судді КСУ заробляють більше за нього: відео

Зеленський поскаржився, що судді КСУ заробляють більше за нього: відео
Читать на русском

Щомісяця суддя КСУ заробляє 14 000 доларів і це треба змінювати, вважає президент.

Президент України Володимир Зеленський поскаржився на високі зарплати суддів Конституційного Суду. Про це повідомляє APnews з посиланням на відеозвернення глави держави.

Коментуючи недавню конституційну кризу, президент України порівняв суддів КСУ з голлівудськими акторами, які грають за сценарієм неназваних продюсерів.

«11 друзів Тупицького. Актори не гірше голлівудських зірок, я вважаю, у всякому разі судячи з майна пана Тупицького і його сім'ї. Він не поступається талантам Джорджа Клуні або Бреда Пітта. Якщо без жартів, 12 суддів Конституційного Суду своїми рішеннями могли скасувати важливі реформи і залишити Україну без важливої ​​фінансової допомоги і нам, як суспільству і країні, такі сюжетні повороти не потрібні і, вибачте за спойлер, у них нічого не вийде», - сказав президент.

Надалі глава держави пообіцяв реформувати українську судову систему, в якій "судді заробляють більше президента".

"Ми потребуємо реальних перетворень. Сьогодні, судячи з деяких досліджень, рівень довіри українців до суду трохи краще, ніж їх рівень довіри до каналу Russia Today. Це треба змінювати, особливо, коли ми говоримо про суддів КСУ, які щомісяця отримують зарплату 14 тисяч доларів кожен. Це більше, ніж зарплата за рік більшості громадян України і президента України також», - додав Володимир Зеленський.

Раніше APnews повідомляв, "відчуваю себе добре!": хворий Зеленський записав відеозвернення з Феофанії.

Новини партнерів

У Києві порушники ПДР влаштували перестрілку з поліцією: патрульний "зловив" три кулі
Втрати українців на Донбасі зменшилися у 10 разів - Зеленський

Найпопулярніше за тиждень