Зеленський попрохав Трюдо допомогти Україні вступити до НАТО

Зеленський попрохав Трюдо допомогти Україні вступити до НАТО
Читать на русском

"Сприяння Канади буде важливим сигналом підтримки з боку справжніх друзів", - підкреслив гарант.

Президент Володимир Зеленський попросив прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо посприяти вступу України до НАТО. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу ОПУ.

"Як особливий партнер України, Канада могла б проявити лідерство серед союзників, які підтримують рішення про ПДЧ для України. Сприяння Канади буде важливим сигналом підтримки з боку справжніх друзів", - заявив глава держави.

Крім того, спілкуючись з очільником канадського уряду, президент у черговий раз поскаржився на провокаційні дії РФ на українському кордоні.

"За час перемир'я, з 27 липня минулого року, через обстріли на Донбасі загинули 28 воїнів. З них 23 в цьому році. Тільки з 26 березня ми втратили 10 наших військових. Кожен день війни коштує нам життів сміливих, патріотичних людей, які повинні будувати майбутнє України", - додав гарант.

Зазначимо, що після останніх провокацій РФ на Донбасі, Київ дещо посилив свою євроатлантичну риторику. У Кремлі на дану ініціативу реагують з сумнівом, вважаючи, що вступ України до НАТО ніяк не допоможе завершити війну на сході країни.

Раніше APnews повідомляв, Зеленський назвав вступ до НАТО "єдиним шляхом" завершити війну на Донбасі.

Новини партнерів

Під Києвом через недопалок заживо згоріло подружжя пенсіонерів, їх онука дивом врятували
Під Миколаєвом чоловік посеред вулиці всадив ніж у серце 16-річному хлопцю

Найпопулярніше за тиждень