Зеленський подав у Раду законопроект про захист політв'язнів та членів їх сімей

Зеленський подав у Раду законопроект про захист політв'язнів та членів їх сімей
Читать на русском

Документ передбачає створення комісії з питань встановлення факту позбавлення людей свободи внаслідок агресії проти України.

Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд парламенту законопроект про соціальний та правовий захист політв’язнів та членів їх родин.Про це

повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Йдеться про проект закону "Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей".

"Цей документ покликаний створити законодавчі механізми для соціального та правового захисту осіб, які втратили свободу внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх родин", - йдеться у повідомленні.

Документ передбачає створення комісії з питань встановлення факту позбавлення людей свободи внаслідок агресії проти України, а також визначає її повноваження.

Відповідній комісії надається право подавати запити, щоб отримати, перевірити або уточнити інформацію, необхідну для ухвалення обґрунтованого рішення з вказаного питання.

Також пропонуються зміни до КУпАП, які передбачають запровадження адміністративної відповідальності за невиконання вимог комісії з питань встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок агресії проти України.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, в РФ і на окупованих територіях незаконно ув'язнили 421 українця.

Новини партнерів

Відсторонення головлікаря та анулювання ліцензії: МОЗ буде радикально боротися з підробкою COVID-свідоцтв
Новий газовий контракт між Угорщиною і РФ може привести до зупинки транзиту через Україну

Найпопулярніше за тиждень