Зеленський підписав зміни до Бюджетного кодексу

Зеленський підписав зміни до Бюджетного кодексу
Читать на русском

Документ забезпечує ефективне фінансування розвитку дорожньої галузі

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" щодо ефективного фінансування розвитку дорожньої галузі, яким передбачається, що області зможуть отримати додаткове фінансування на ремонт доріг.

Про це повідомляє APnews з посиланням на сайт глави держави.

Завдяки цьому закону обласні адміністрації зможуть залучити додаткове фінансування на ремонт доріг вже цього року.

"Документ забезпечує ефективне фінансування розвитку дорожньої галузі України. Завдяки цьому закону обласні державні адміністрації зможуть залучити додаткове фінансування у вигляді кредитних коштів на ремонти доріг місцевого значення вже у 2020 році", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно ухваленого закону, 90% загального обсягу субвенції розподіляється між місцевими бюджетами (крім бюджету міста Києва) залежно від протяжності автомобільних доріг місцевого значення.

Вказані кошти можуть спрямовуватися на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання вулиць та доріг комунальної власності в населених пунктах у розмірі не більше 20% обсягу такої субвенції, затвердженого законом про державний бюджет України для відповідного місцевого бюджету.

Також ці кошти можна буде спрямувати на погашення та обслуговування місцевого боргу за місцевими внутрішніми й зовнішніми запозиченнями, залученими для виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення та комунальної власності, у розмірі не більше 30% обсягу такої субвенції.

Як повідомляв APnews раніше, Зеленський пообіцяв відбудувати всі зруйновані паводками будинки та дороги на Закарпатті.

Новини партнерів

Київ та 11 областей не відповідають критеріям для пом'якшення карантину
Новий антирекорд: за добу в Україні госпіталізували найбільшу кількість хворих на COVID-19

Найпопулярніше за тиждень