Зеленський підписав закон про запобігання аварій на підприємствах підвищеної небезпеки

Зеленський підписав закон про запобігання аварій на підприємствах підвищеної небезпеки
Читать на русском

Тепер українці будуть отримувати оповіщення в разі таких аварій.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про запобігання аварій на об'єктах підвищеної небезпеки. Про це APnews повідомляє з посиланням на Офіс президента.

Сам закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єктів підвищеної небезпеки" парламент прийняв ще 15 липня 2021-го року. В першу чергу варто відзначити, що цей документ і вводить поняття об'єктів підвищеної небезпеки.

Також закон уточнює термінологію і впорядковує процедуру ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки (1, 2 або 3 класу), а також встановлює порядок визнання підприємств об'єктами підвищеної небезпеки.

Документ покликаний знизити ризик аварій на таких об'єктах і узгодити законодавство України і Євросоюзу. Зокрема, тепер Державна служба з надзвичайних ситуацій зобов'язана надсилати українцям оповіщення про аварії.

Також саме буде ДСНС координувати дії інших органів для запобігання надзвичайним ситуаціям. При цьому захищати жителів за межами об'єктів підвищеної небезпеки відповідно до закону будуть повинні місцеві органи виконавчої влади.

Крім того, новим законом скасовується декларація безпеки на об'єкті підвищеної небезпеки. Її місце займе звіт про заходи безпеки, який готується за спрощеною процедурою. При цьому у людей буде доступ до таких звітів. Даний закон набирає чинності через рік з дня опублікування, крім пунктів 3 і 4, які почнуть діяти в день публікації.

Раніше APnews повідомляв, що Кабінет міністрів схвалив законопроєкт про перехідний період в ОРДЛО і Криму. У документі пропонується законодавчо закріпити за РФ звання "країни-агресора".

Новини партнерів

У Києві затримали іноземця, який вербував українок для проституції в Афінах
Радуцький розповів, коли в Україні настане нова хвиля COVID-19

Найпопулярніше за тиждень