Зеленський обговорив з Путіним повне припинення вогню на Донбасі та звільнення заручників

Зеленський обговорив з Путіним повне припинення вогню на Донбасі та звільнення заручників
Читать на русском

Президенти обговорили виконання домовленостей "нормандської четвірки"

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом РФ Володимиром Путіним. Лідери двох країн обговорили виконання домовленостей Нормандського саміту у Парижі.

Про це повідомляє APnews з посиланням на Офіс президента України.

Зазначають, глави країн дійшли згоди у питанні повного та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі, яке починається з 00:01 27 липня 2020 року. Президент РФ підтримав цю домовленість.

Разом з тим, Зеленський та Путін обговорили деталі взаємодії в частині розмінування, розведення сил і засобів та відкриття нових КПВВ на лінії розмежування. Також мова йшла і про звільнення утримуваних українських громадян, які перебувають в ОРДЛО та на території Росії.

"Володимир Зеленський порушив питання звільнення кримського татарина Руслана Сулейманова у зв’язку з трагічною загибеллю його трирічного сина," - повідомляє прес-служба.

Президенти також обговорили закон про особливий статус Донбасу, який перебуває на розгляді у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи, а також закон про децентралізацію, який передбачає внесення змін до Конституції України. Про що саме говорили, не уточнюють.

Як повідомляв APnews раніше, Тристороння контактна група (ТКГ), у складі якої Україна, Росія та ОБСЄ, домовилася про режим повного та всеосяжного припинення вогню.

Новини партнерів

У Зайцевому після обстрілу бойовиків горять будинки, - ЗМІ
У Харкові п'яний велосипедист кидався з ножем на машини та перехожих. Відео

Найпопулярніше за тиждень