Зеленський назвав суддів, які більше не живуть на держдачах

Зеленський назвав суддів, які більше не живуть на держдачах
Читать на русском

Володимир Зеленський запевнив, що на держдачах проведуть фундаментальну ревізію

На державних дачах у Конча-Заспі проведуть ревізію, щоб знати, хто там живе. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського під час прес-конференції 20 травня.

За його словами, двоє суддів Конституційного суду там більше не живуть - це скандальний Олександр Тупицький і Ігор Сліденко.

"Двоє суддів виїхали звідти ... Судді КСУ, які там не платили якусь оренду - це, до речі, колишній суддя Конституційного Суду - пан Тупицький - і пан Сліденко", - розповів президент.

При цьому він вказав, що на держдачах проведуть фундаментальну ревізію.

"По-перше, я хочу, щоб закінчилися всі інсинуації з приводу того, що президент там живе на держдачі за парканом. Там сто будівель. Саме так - 100 будинків. Там завжди жили багато чиновників різних часів. Я вважаю несправедливо і те, що там живуть президенти. А там є така частина. Спікер, наприклад, так? Так вони з часів свого спікерства, президентського життя або прем'єрства, мали право там жити. Держава давала такі можливості", - підсумував Зеленський.

Крім того, він запевнив, що ніхто з його оточення не займатиме звільнилися дачі, адже призначення у них зовсім інше. Також він підсумував, що недавно на одну їх дач, які знаходяться у відомстві держави, заїхав пластичний хірург.

Як раніше повідомляв APnews, ДБР завершило досудове розслідування у справі колишнього глави Конституційного суду Олександра Тупицького, якого підозрюють в причетності до незаконного заволодіння активами "Зуєвського енергомеханічного заводу".

Новини партнерів

Україна законтрактувала до 47 млн доз вакцини від COVID-19
«Залежить від моєї родини»: Зеленський розповів, чи піде на другий термін

Найпопулярніше за тиждень