Зеленський назвав "правильними" санкції проти актора серіалу "Свати"

Зеленський назвав "правильними" санкції проти актора серіалу "Свати"
Читать на русском

При цьому санкції проти самого серіалу він вважає недоречними

Володимир Зеленський заявив, що санкції щодо актора серіалу "Свати" - правильні. При цьому заборону самого серіалу на території України президент вважає недоречною.

Про це APnews пише з посиланням на інтерв’ю Зеленського на ICTV.

За його словами, вводити проти всіх однакові санкції - неправильно.

"Я вважаю, що так не можна, до всіх однакові санкції. Серіал, наприклад, візьмемо ті самі “Свати”. Він був знятий ще до війни з Росією. Там були улюблені актори. Один з цих акторів (Федір Добронравов – ред.) сказав неправильні речі щодо окупації Криму. Неправильні з точки зору українського громадянина. Його за це не пускали три роки в Україну. Я вважаю, що ці санкції – правильні", – сказав він.

Нагадаємо, у квітні 2014 року актор Федір Добронравов дав інтерв'ю, де схвально відгукнувся про анексію Криму Росією. Сам серіал "Свати" - картина віробництва "95 кварталу".

Зеленський також додав, що улюблені радянські фільми також "не повинні страждати" через вчинки акторів, які там знімалися.

"Як зробити з фільмом там де є, наприклад, Ахеджакова, яка знімалась в радянському фільмі, яка поруч стоїть з тим чи іншим актором, який заборонений, а вона підтримує незалежність України. Вона ж не винна в тому, що фільм був знятий 30 років тому. А зараз хтось зійшов з глузду", - сказав Зеленський.

Але зауважив, що якщо мова йде про людину, яка "стріляла в наш бік", то в такому випадку вважає за потрібне застосовувати "всі санкції".

Зауважимо, що станом на зараз актора Добронравова немає у "чорному" списку осіб, яким заборонений в'їзд в Україну.

Раніше APnews писав, що Зеленський ввів санкції проти 95 людей та низки російських компаній.

Новини партнерів

Венеціанська комісія може розглянути закон про олігархів і без підпису Зеленського
Друг Андрія Павлова спростував чутки про алкоголізм покійного: Він був трудоголіком

Найпопулярніше за тиждень