Зеленський назвав кандидатів на посаду очільника Міносвіти. Перелік

Зеленський назвав кандидатів на посаду очільника Міносвіти. Перелік
Читать на русском

На посаду міністра освіти і науки можуть претендувати чотири людини

Президент України Володимир Зеленський назвав чотирьох кандидатів на посаду міністра освіти та науки.

Про це він заявив на зустрічі з журналістами в резиденції Залісся під Києвом, повідомляє APnews.

Кандидат №1

На посаду міністра освіти претендує, зокрема, ректор Чернігівського технологічного університету Сергій Шкарлет.

Президент Зеленський відзначив, що найближчим часом планує відвідати Чернігів.

"Я збираюсь прийти в університет, я хочу подивитись як він виглядає, я хочу поговорити зі студентами і зрозуміти, що це за людина", - додав глава держави.

Шкарлет Сергій Миколайович — український економіст, професор, доктор економічних наук, ректор Чернігівського національного технологічного університету.

Кандидат №2

Зеленський заявив, що кілька разів пропонував народному депутату, голові комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Сергію Бабаку посаду голови Міносвіти.

"У Бабака такий пріоритет від президента України в цій державі, як у жодної іншої людини в цій державі. Але коли президент говорить пану Бабаку п'ять разів на день останній тиждень: май совість, йди в міністри - треба мати, я б вам сказав, що потрібно мати, щоб вирішувати такі питання і йти відповідати за це, а не казати, що той поганий, а той - такий собі", - зазначив глава держави.

Сергій Віталійович Бабак - український політик, юрист, економіст та психолог. Доктор технічних наук, кандидат економічних наук, голова комітету з питань освіти, науки та інновацій у Верховній Раді України.

Кандидат №3

На посаду міністра освіти Зеленському також рекомендували керівника Апарату Офісу президента Олексія Дніпрова, який був заступником міністра освіти Дмитра Табачника.

Олексій Сергійович Дніпров — український держслужбовець. Кандидат юридичних наук. Керівник Апарату Адміністрації Президента України.

Кандидат № 4

Також Зеленський повідомив, що претенденткою на посаду міністра освіти та науки є доктор наук Олександра Антонюк.

"Є прекрасна людина в науці - Олександра Антонюк, я впевнений, що вона до нас доєднається. Як кандидатура - вона дуже гарна та може очолити напрямок науки. Вона може бути міністром", - додав президент.

Антонюк Олександра Вікторівна - докторка наук, старша наукова співробітниця, заступниця директора з наукової роботи Інституту математики Національної академії наук України.

Як повідомляв APnews раніше, Зеленський розповів, кому вже більше п'яти разів пропонував стати міністром освіти.

Новини партнерів

Країни ОПЕК+ продовжили рекордне скорочення видобутку нафти до липня
Шмигаль заявив, що кількість реєстрацій нових ФОП повернулася до докризового періоду

Найпопулярніше за тиждень