Зеленський назвав ймовірну версію замаху на Шефіра: напрямок ми обрали правильно

Зеленський назвав ймовірну версію замаху на Шефіра: напрямок ми обрали правильно
Читать на русском

Президент України зазначив, що у нього немає наміру когось звинувачувати і він буде чекати слідства.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що замах на його помічника Сергія Шефіра - це ніщо інше як реакція політико-фінансових груп на реальні зміни в державі, на курс і діяльність президентської команди щодо обмеження їх впливу в Україні.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву Володимира Зеленського в коментарі журналістам.

"Таких кроків щодо близьких людей президента навіть в дуже складний час після 2014 року не було. Тобто це свідчить про реакцію на реальні зміни в державі, які ми хочемо робити. І навіть те, що нам ще не вдалося, - цей напрямок ми вибрали правильно. Це свідчить про те, що якщо раніше все контролювали різні групи, то сьогодні з їх рук це йде. Тому я вважаю, що це одна з можливих версій того, що, на жаль, сталося", - сказав Зеленський.

Водночас глава держави зазначив, що в Україні немає якоїсь великої фундаментальної мафії, оскільки вона перейшла у великі фінансові групи. Також Зеленський висловив упевненість, що таким чином на нього хотіли чинити тиск.

"Звинувачувати їх прямо не буду. Я думаю, що ми будемо чекати слідства. Що стосується мого ставлення, то я вважаю, що це повинен був бути тиск саме на мене. Але я не відчуваю ніякого тиску", - зазначив він.

Зеленський підкреслив, що для нього ця ситуація важлива не тільки через те, що Шефір - його друг, а й через те, що "в принципі, в сучасності роблять такі спроби й такі кроки, щоб впливати". Український глава запевнив, що на нього впливати неможливо.

Раніше APnews повідомляв, Зеленський відреагував на замах на свого першого помічника Сергія Шефіра, обстріл він назвав "слабкістю", а ось відповідь пообіцяв сильну.

Новини партнерів

Літаки ВПС США провели розвідку біля берегів Криму
У київському Гідропарку знайшли труп людини після пожежі у вагончику. Фото

Найпопулярніше за тиждень