Зеленський наступного тижня зустрінеться з президентом Польщі

Зеленський наступного тижня зустрінеться з президентом Польщі
Читать на русском

Візит вирішили приурочити до святкування 230-річчя прийняття Конституції Польщі.

Президент України Володимир Зеленський відвідає Польщу з офіційним візитом. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу президента Польщі.

Візит призначений на 3 травня і приурочений до 230-річчя прийняття Конституції Польщі. В рамках візиту Зеленський також зустрінеться з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Візит в Україну Дуда планує здійснити в серпні.

Сам візит Зеленського обговорювалося під час зустрічі між главою бюро міжнародної політики Польщі Кшиштофом Щерським і радником із закордонних справ президента України Ігорем Жовквою. І крім візиту президента Щерський і Жовква обговорили кілька тем, пов'язаних з конфліктом на сході України.

"Залишилося екіпірування, атакуючі здібності. Ми маємо справу з помірним виведенням військ. Українська сторона розглядає цю ситуацію як паузу в напруженій ситуації", - так Щерський прокоментував інформацію про відведення російських військ від кордонів України.

Також в ході спілкування Щерський і Жовква обговорили різні сценарії підвищення ролі ОБСЄ в стабілізації ситуації на сході країни. Справа в тому, що вже в наступному році саме Польща стане головою в цій організації.

Раніше APnews повідомляв, що Росія намагається зірвати надання Україні ПДЧ в НАТО. Про це повідомляли представники Польщі. Також ми повідомляли, що росіяни прийняли рішення вислати п'ятьох польських дипломатів.

Новини партнерів

"Обезголовити" МОЗ у розпал пандемії – те саме, що звільнити главу ЗСУ під час війни – Качура
Зустріч Байдена і Путіна може відбутися на початку літа

Найпопулярніше за тиждень