Зеленський наклав вето на законопроєкт про покарання за брехню в деклараціях

Зеленський наклав вето на законопроєкт про покарання за брехню в деклараціях
Читать на русском

Таке рішення в ОП пояснили наявністю лазівки у відповідному проєкті.

Володимир Зеленський наклав президентське вето на закон про повернення тюремної відповідальності за брехню в деклараціях. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Законопроєкт №4651, який Верховна Рада прийняла 3 червня, глава держави повернув назад зі своїми пропозиціями. Спочатку Зеленський ініціював сам законопроєкт для відновлення покарання у вигляді позбавлення волі за неправдиве декларування.

"Кримінальна відповідальність за неправдиве декларування відомостей повинна бути досить суворою і передбачати можливість призначення покарання у вигляді позбавлення волі", - наводять слова президента в ОП.

Водночас зусиллями нардепів під час розгляду законопроєкту в парламенті внесли ряд змін. Наприклад, декларант може вказувати рухоме і нерухоме майно членів своєї сім'ї тільки в разі, якщо вони подали декларанту відповідну інформацію.

Більш того, самого декларанта можна притягнути до кримінальної відповідальності тільки за неправдиве декларування об'єктів, про які йому надали відомості члени сім'ї. Відповідно, недобросовісні декларанти отримали б законодавчу лазівку, адже можна не вказувати в деклараціях майно членів сім'ї.

"Пояснюючи це тим, що члени їх сім'ї нібито не надали їм відповідної інформації про це майно", - зауважили в прес-службі президента.

Раніше APnews повідомляв, що Кабмін незаконно призначив Вітренка головою Нафтогазу. Відповідне рішення винесло НАПКА, і тепер вимагає звільнити Юрія Вітренка з займаної посади.

Новини партнерів

Під Києвом 11 населених пунктів пішли на карантин через скажену кішку
У хостелі Харкова 43-річний чоловік згвалтував неповнолітню сусідку

Найпопулярніше за тиждень