Зеленський, кажучи про "карантинні виплати", перебільшив надану допомогу на 400 млн гривень

Зеленський, кажучи про "карантинні виплати", перебільшив надану допомогу на 400 млн гривень
Читать на русском

Він "додав у список" 50 тисяч людей, які соцдопомогу по факту не отримували.

У своєму сьогоднішньому відеозверненні президент Зеленський значно завищив цифри, говорячи про виплату карантинної допомоги постраждалим людям. Так, він "додав у список" 50 тисяч людей, які соцдопомогу по факту не отримували, і "загубив" таким чином 400 мільйонів гривень.

Про це APnews пише з посиланням на відео президента.

Дослівно Зеленський сказав наступне: "Майже півмільйона українців отримали пряму допомогу - 8000 гривень. Всього було виплачено понад 3,6 млрд гривень".

Але цифри не сходяться. Якщо бути точним, то не сходяться вони на 50000 людей або на 400 мільйонів гривень.

Дивіться, якщо було виплачено 3,6 млрд гривень по 8000 гривень кожному, значить виплати повинні були отримати 450000 українців. А це значить, що він "додав у список" ще 50000 людей, які допомогу по факту не отримали.

Якщо уявити, що цим 50000 людям все ж було виплачено по 8000 гривень, то на них всіх треба було б виділити з бюджету ще 400 млн гривень.

Так, Зеленський вжив в мові вирази "майже півмільйона" і "понад 3,6 млрд гривень". Але, погодьтеся, ці прислівники не зовсім описують ті суми, які маються на увазі. Адже суми далеко не маленькі.

Раніше APnews писав, що Зеленський привітав українців з виходом з локдауна в свій день народження. У цьому ж відеозверненні він же і допустив те висловлювання, про яке ми писали вище.

Новини партнерів

"Або вірус став страшніше, або статистикою маніпулюють": журналіст прокоментував статистику по COVID-19
Проти адвоката Трампа подали позов на 1,3 мільярда доларів

Найпопулярніше за тиждень