Зеленський і Меркель обговорили ситуацію на Донбасі

Зеленський і Меркель обговорили ситуацію на Донбасі
Читать на русском

Сторони обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час зустрічі в нормандському форматі 9 грудня 2019 року

У вівторок, 11 лютого, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Сторони обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час зустрічі в нормандському форматі 9 грудня 2019 року в Парижі. Зеленський поінформував співрозмовницю про ситуацію з безпекою на Донбасі. У свою чергу Меркель висловила стурбованість у зв'язку з недотриманням з боку незаконних збройних формувань режиму припинення вогню.

Також президент України і канцлер Німеччини обговорили питання визначення трьох додаткових ділянок розведення сил і засобів на лінії зіткнення в Донбасі, і висловили сподівання на досягнення прогресу в цьому напрямку на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи 12 лютого в Мінську.

Крім того, Зеленський і Меркель говорили про необхідність продовження персональних санкцій Европейського союзу проти колишніх високопоставлених чиновників України, які підозрюються у зловживанні державними коштами та скоєнні злочинів під час Майдану.

Новини партнерів

Зеленський розповів про головну стратегію своєї команди
В провінції Ідліб збили гелікоптер армії Асада

Найпопулярніше за тиждень