Зеленський - Антипутін, війна на Донбасі та мир з Росією: ключові тези Богдана в інтерв'ю Собчак

Зеленський - Антипутін, війна на Донбасі та мир з Росією: ключові тези Богдана в інтерв'ю Собчак
Читать на русском

Редакція APnews зібрала головні теми за заяви двогодинного інтерв'ю.

Екс-глава Офісу президента Зеленського Андрій Богдан дав велике інтерв'ю російській журналістці Ксенії Собчак. Говорили про Донбас, Зеленського і про те, чи можливе перемир'я між Україною і Росією.

Редакція APnews зібрала головні теми двогодинного інтерв'ю.

Причина звільнення з ОП

За словами Андрія Богдана, його звільнили з Офісу Президента через "взаємну втрату довіри".

«У певній точці Володимир Олександрович (Зеленський - ред.) прийняв рішення, що він йде певним шляхом. Мені було не по дорозі. Я намагався прогнозувати, чим закінчиться той чи інший крок. Я намагався вимкнути емоції і бути прагматичним. Володимир Олександрович більше емоційний, ніж прагматичний. Я не бачу планування ешелону своїх дій», - сказав Богдан.

Переговори між Україною та Росією по Донбасу закінчилися

За словами Богдана, на війні на Донбасі не заробляють ні Росія, ні Україна. При цьому він зазначив, що Мінські домовленості неможливо виконати через прописаний в них особливий статус Донбасу. За його словами, Зеленський хотів би прийняти зміни до Конституції, але це викликало б масові протести в Україні.

Також за словами Богдана, переговори України з Росією по Донбасу фактично закінчилися. Причиною цьому послужило невиконання Україною умов і, як наслідок, недовіра між новою українською владою і владою РФ.

Бандера - герой

Богдан в інтерв'ю відповів, що вважає Бандеру героєм. Він пояснює це тим, що для нього і радянський генерал теж герой, адже він віддав життя за те, у що вірив - щастя України.

Він також розповів, що один його дідусь загинув, воюючи в лавах Червоної армії, а іншого дідуся «забили москалі». За його словами, радянські війська «творили дуже багато жахливого», хоча з боку бандерівців теж «були якісь дії».

Україна - Росія, Зеленський - Путін

Богдан розповів, що в Росію не хоче їхати, бо його фото опублікували на місцевому аналозі "Миротворця" - сайті "Трибунал". Він був на фронті як волонтер, але підписаний на "Трибуналі" він як "каратель".

Також заявив, що "Зеленський зараз - це Антипутін". Собчак сказала, що коли Путін став президентом - зачистив олігархів і почав контролювати їх ЗМІ. І запитала, чи може так президент України.

"У Зеленського і Путіна з подібностей тільки ім'я. Це різні люди. Зеленський зараз - так, напевно це Антипутін", - сказав Богдан.

Після чого телеведуча спитала, чи правда, що екс-глава Офісу президента намагався зробити з Зеленського "хорошого Путіна без перегинів"?

"Я хотів би, щоб Володимир Олександрович став ось цим Антипутіним, добрим героєм, без воєн, бомбардувань і "Новачка", - сказав Богдан.

Зеленський не боїться Порошенка

Ксенія Собчак відповіла, що багатьом здається, ніби Зеленський "боїться Порошенка" як досвідченого політика і оратора, Богдан відповів негативно.

«Зеленський. Боїться. Та ти що! Він (Зеленський - ред.) його як хлопчика викликав. Він викликав його в ту аудиторію, в той комфортний для себе place (місце), де він відчуває себе як риба у воді, а той (Порошенко- ред.) почувається незручно», - розповів колишній глава ОП.

За словами Богдана, ідея провести дебати на стадіоні народилася на концерті в Дніпрі. Колишній чиновник вважає, що енергетика, як він висловився «натовпу», допомагає здобути перемогу Зеленському. Як приклад Богдан привів футбол: коли команда грає на своєму полі, то гравцям «вдома і стіни допомагають».

Окремо Богдан зазначив, чому Вакарчук передумав йти в президенти: "Зеленський - серіальний продюсер і знає, як тримати увагу людей деякий час. Вакарчук - співак, який може тримати увагу глядачів тільки під час концерту".

Новини партнерів

У Харкові пішохід потрапив під колеса іномарки та залишився без голови
Україні вдається стримувати пандемію COVID-19, - Зеленський

Найпопулярніше за тиждень