Зеленський анонсував "подвійну" підтримку бізнесу в локдаун: від чого буде залежати сума компенсації

Зеленський анонсував "подвійну" підтримку бізнесу в локдаун: від чого буде залежати сума компенсації
Читать на русском

Додатково до запропонованих за рахунок місцевих бюджетів розмірів допомоги громадянам та бізнесу центральна влада додасть 100%.

У деяких регіонах Україна місцева влада, маючи відповідні повноваження, ввела посилений карантин через стрімке розповсюдження коронавірусу. Це викликало шквал обурення тисяч підприємців, бізнес яких несе величезні збитки через обмеження. Президент Володимир Зеленський анонсував збільшення вдвічі допомоги бізнесу і громадянам, яку у грошовому еквіваленті встановить влада на місцях. Таким чином, компенсація буде залежати від рішення місцевих рад.

Про це Зеленський заявив у відеозверненні, передає APnews.

"На моє переконання, всі ці заходи не можуть запроваджуватися ними тільки у форматі "заборони є – підтримки немає", або за принципом "грошей немає, але ви тримайтеся".

Я чекаю від місцевої влади відповідних пропозицій (ред. – з підтримки бізнесу і компенсацій збитків), щоб вже наступного тижня розглянути і затвердити їх на Конгресі місцевих та регіональних влад при президентові України.

Додатково до запропонованих за рахунок місцевих бюджетів розмірів допомоги громадянам та бізнесу, які постраждали через локдаун, центральна влада додасть 100%, збільшивши таким чином суми підтримки людей та бізнесу вдвічі", - пообіцяв глава держави.

Нагадаємо, у Києві з 20 березня по 9 квітня включно вводиться посилений карантин.

Як повідомляв APnews, Зеленський також у відеозверненні анонсував створення в Україні економічного паспорту громадянина.

Новини партнерів

"Касир Януковича", олігарх та "копи-зрадники": що відомо про 27 людей, проти яких РНБО ввела санкції
Всі укази Януковича будуть перевірені на наявність загрози інтересам України - Зеленський

Найпопулярніше за тиждень