Затримано керівника Миколаївської окружної прокуратури, який передавав росіянам інформацію про обстріли - СБУ (Відео)

Затримано керівника Миколаївської окружної прокуратури, який передавав росіянам інформацію про обстріли - СБУ (Відео)
Читать на русском

Під час допиту зрадник визнав свою злочинну діяльність та надав відповідні покази.

СБУ затримала керівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа за підозрою у держзраді.

"Наразі посадовця затримано в ході спецоперації СБУ та офіційно оголошено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). У СБУ є аргументовані докази, що керівник Миколаївської окружної прокуратури співпрацював із представниками силових структур РФ. Для цього використовував посередника, щоб відвести сліди від себе", - повідомили в СБУ.

За наявними даними, він передавав інформацію про оперативну обстановку у Миколаєві та області, загиблих військових і цивільних осіб, полонених, місця їх утримання та результати обстрілів міста.

"Щоб задокументувати зрадника, СБУ провела спецоперацію з імітації злочину. Через підставну особу українська спецслужба передала фігуранту імітовані списки загиблих військовослужбовців ЗСУ. Через декілька днів ці списки уже було зафіксовано у представника РФ, за яким також стежила СБУ. У результаті обшуків у фігуранта вилучено мобільний телефон, комп’ютерну техніку та флеш-носії, які містять докази його протиправної діяльності", - резюмували в СБУ.

Раніше APnews повідомляв, що Росія готує масштабну провокацію в Маріуполі, щоб звинуватити у ній Україну.

Новини партнерів

Арестович заявив, що окупанти готують Херсон до здачі
Роздягали догола, обрізали волосся, катували: Денисова розповіла про спроби окупантів зламати морально полонених українок

Найпопулярніше за тиждень