Засновники кріптобіржі в ПАР зникли з біткоїнами на 4 млрд доларів

Засновники кріптобіржі в ПАР зникли з біткоїнами на 4 млрд доларів
Читать на русском

Це шахрайство стало найбільшим в історії криптовалюти.

У Південній Африці засновники криптобіржі Africrypt зникли з біткоїнами загальною вартістю в 3,6 мільярда доларів. Про це APnews повідомляє з посиланням на Forbes.

Йдеться про двох братів - Аміра і Раїсі Каджі. Причому, як наголошується, перші ознаки можливого шахрайства з'явилися ще в квітні. Тоді вартість біткоїну досягла рекордних значень, старший з братів повідомив клієнтам компанії, що її зламали.

При цьому брати попросили клієнтів не повідомляти про інцидент юристам і владі. Таке прохання Амір Каджи пояснив тим, що це "сповільнить процес відновлення відсутніх коштів". Однак ряд інвесторів не повірили таким словам і звернулися за допомогою в юридичну фірму Hanekom Attorneys.

Юристи зараз розслідують ситуацію і намагаються знайти братів, проте це їм поки не вдається. Також про ситуацію повідомили південноафриканський підрозділ з розслідування пріоритетних злочинів The Hawks. Відповідну інформацію про шахраїв отримали і криптобіржі по всьому світу.

На цей час вдалося з'ясувати, що близько 69 тисяч "монет" брати вивели з рахунків Africrypt і клієнтських гаманців, після чого провели їх через "міксер" (сервіс анонімізації), щоб їх неможливо було відстежити.

Раніше APnews повідомляв, що Україна потрапила в ТОП-10 країнУкраїна потрапила в ТОП-10 країн з найбільшим заробітком в біткоїнах. У цьому рейтингу наша країна опинилася між Південною Кореєю і Нідерландами.

Новини партнерів

Небезпечний дельта-штам вже в Україні: Ляшко розповів, хто від нього "захищений"
"Я не хочу бути чиїмось рабом": Брітні Спірс має намір посадити власного батька через 13 років страждань під опікою

Найпопулярніше за тиждень