Засновник Microsoft Білл Гейтс розлучається з дружиною після 27 років шлюбу

Засновник Microsoft Білл Гейтс розлучається з дружиною після 27 років шлюбу
Читать на русском

Вони продовжать спільно займатися благодійністю в галузі освіти, гендерної рівності та охорони здоров'я

Співзасновник і колишній генеральний директор Microsoft Білл Гейтс і його дружина Мелінда Гейтс заявили про розлучення після 27 років спільного життя.

Про це вони повідомили у Twitter, передає APnews.

"Після довгих років і великої роботи над нашими відносинами ми прийняли рішення розірвати наш шлюб. За останні 27 років ми виростили трьох неймовірних дітей і створили фонд, який працює у всьому світі, щоб дозволити людям вести здорову і продуктивну життя. Ми продовжуємо розділяти віру в цю місію і нашу спільну роботу у фонді, але ми більше не віримо, що зможемо рости разом як пара на наступному етапі нашого життя. Ми просимо про простір та усамітнення для нашої сім'ї, оскільки ми починаємо орієнтуватися в цьому новому житті", - повідомили вони.

Фінансові подробиці розставання Гейтсів поки не ясні. За даними FactSet, Біллу Гейтсу належить 1,37% випущених в обіг акцій Microsoft, вартість яких перевищує 26 мільярдів доларів.

Згідно Forbes, Білл Гейтс займає четверте місце в списку найбагатших людей світу після Джеффа Безоса з Amazon, Бернара Арно з LVMH та Ілона Маска з Tesla.

Білл Гейтс очолював Microsoft з моменту її заснування в 1975 році до 2000 року. Пізніше його пост замінив Стів Баллмер, а Гейтс став головою ради директорів і головним архітектором програмного забезпечення. У 2008 році він залишив свою компанію, щоб проводити більше часу в некомерційній організації Bill and Melinda Gates Foundation.

Минулого року Гейтс назовсім залишив раду директорів свого дітища Microsoft, щоб повністю приділити час дружині та їхньому фонду під час пандемії коронавірусу.

Пара познайомилася в 1987 році на вечері для співробітників Microsoft, коли Мелінда була генеральним менеджером програмного забезпечення. Одружилися вони в тільки 1994 році на Гаваях. У пари залишилися троє дітей та доброчинна організація.

Раніше APnews також повідомляв про найгучніші зіркові розлучення 2020 року в Україні.

Новини партнерів

Зеленський осоромився, переплутавши Конституції України та Пилипа Орлика під час виступу
Зеленський заявив про несправедливий розподіл вакцин у світі: Україна отримала надто мало

Найпопулярніше за тиждень